Nieuws

Hyundai stelt Ioniq 6 voor met meer dan 600km autonomie

Hyundai Ioniq 6
De Hyundai Ioniq 6 is nu helemaal voorgesteld. Het wordt een gestroomlijnde sedan met 610km autonomie volgens WLTP-normen.

Hyundai kondigt deze week het tweede model in het gamma van de volledig elektrische IONIQ-merklijn aan: de IONIQ 6. De fabrikant beschrijft de wagen als ‘Electrified Streamliner’ omdat hij aerodynamisch gesculpteerd is en gebruikmaakt van duurzame materialen. Hyundai had de Ioniq 6 in juni al voorgesteld, maar elektrische specificaties ontbraken toen nog.

Hyundai Ioniq 6

Volgens de autofabrikant heeft de Ioniq 6 een WLTP-autonomie van 610km gekregen. Op de baan zou de wagen minder dan 14kWh moeten verbruiken op basis van twee elektromotoren.

Deze wagen zal beschikbaar zijn in twee varianten: je kan kiezen tussen het standaardmodel met de 53kWh-batterij en een long range versie met 77kWh-batterij. Het totaalvermogen van het duurste model zal een 325pk sterke elektromotor krijgen en volgens Hyundai is de Ioniq 6 een zeer aerodynamische wagen waardoor hij in principe niet meer dan een gemiddeld verbruik van 14kWh mag halen.

Het interieur

In juni zagen we al dat Hyundai de cockpit van deze Ioniq volledig vernieuwd heeft. Je krijgt namelijk een 12 inch display én een 12 inch dashboard. Die twee naast elkaar creëren het effect van een enorm display waarop gebruikers onder andere Apple CarPlay en Android Auto zullen kunnen gebruiken. Leuk aan het infotainmentsysteem is dat je twee smartphones tegelijk kan verbinden. Muziek luisteren doe je via het ingebouwde Bose-systeem.

Ook bij Hyundai hebben ze gewerkt aan OTA-updates. De Ioniq 6 zal in de toekomst verschillende updates krijgen waardoor hij meer functies zal krijgen.

Prijzen en beschikbaarheid

Vermoedelijk zullen de eerste leveringen volgend jaar plaatsvinden aangezien de productie in het derde kwartaal van dit jaar is begonnen. Hyundai deelde nog geen officiële verkoopprijzen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business