Nieuws

Hyundai kondigt 3 nieuwe elektrische Ioniq-modellen aan

Hyundai Ioniq
Incoming: de Hyundai Ioniq 5, 6 & 7. Alledrie worden ze gelanceerd tussen 2021 en 2024 op basis van een nieuw platform.

De Hyundai Ioniq is één van de meest gekende elektrische wagens naast Tesla. De autobouwer heeft de laatste jaren heel wat kennis in huis gehaald, dat merkten we tijdens onze testperiode met de Ioniq. Nu gaat het automerk de volgende 4 jaar drie nieuwe modellen lanceren onder de merknaam ‘Ioniq’.

Hyundai Ioniq

Het eerste model zal al in 2021 verschijnen op onze wegen. Die krijgt de naam Ioniq 5 en wordt een kleinere elektrische crossover SUV. Vorig jaar toonde Hyundai al een conceptmodel dat de naam 45 droeg. Eigenlijk is de Ioniq 5 daar het broertje van.

Na de 5 zal Hyundai in 2022 de Ioniq 6 op de markt brengen. Een elektrische sedan die meer vergelijkbaar is met de huidige Ioniq. En als derde wagen komt er ook een Hyundai Ioniq 7 die het grotere broertje moet worden van de crossover Ioniq 5. De 7 wordt een grotere SUV die ook volledig elektrische aangedreven zal zijn.

E-GMP

Om al die wagens goedkoper te kunnen produceren zal de autobouwer gebruikmaken van het Electric Global Modular Platform (E-GMP). Het wordt een soort standaard-platform waarvan Hyundai de komende jaren gebruik zal maken om al zijn elektrische wagens op de markt te brengen.

In de eerste beelden zien de nieuwe Ioniq-modellen er heel futuristisch uit. Het is dus nog maar de vraag in hoeverre het huidige design overeen zal komen met de wagens die we vanaf 2021 op onze wegen zullen zien. De huidige Hyundai Ioniq is niet de knapste wagen, maar doet wel wat we van een EV verwachten. Namelijk betrouwbaarheid, actieradius en connectiviteitsopties. In die laatste gaat het automerk extra investeren zodat het zich kan gaan onderscheiden met de concurrentie.

Prijzen en officiële beschikbaarheid zijn niet gecommuniceerd.

LEES OOK: Review van de Hyundai Ioniq.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business