Nieuws

Uber aangeklaagd door 550 vrouwen voor aanranding door chauffeurs 

Uber
In de Verenigde Staten hebben maar liefst 550 vrouwen de taxidienst Uber aangeklaagd. Zij beweren aangerand te zijn door chauffeurs.

Het is de Britse openbare omroep BBC die de feiten naar buiten heeft gebracht. Sommige Uber-chauffeurs zouden zelfs nog verder gegaan zijn en vrouwen die de taxidienst wilden gebruiken achteraf gestalkt en zelfs gekidnapt hebben. 

Voor het eerst hebben meerdere slachtoffers zich verenigd voor een rechtszaak, die ze via het advocatenbureau Slater Slater Schulman tegen Uber hebben aangespannen in San Francisco. Het gaat om feiten die zich over meerdere Amerikaanse staten verspreiden. In totaal gaat het om maar liefst om 550 gevallen van seksuele aanranding of stalking. Naast die feiten onderzoekt het advocatenbureau nog eens 150 zaken waarbij Uber-chauffeurs hun boekje te buiten zouden zijn gegaan. 

Uber-chauffeurs misdroegen zich

In hun aanklacht zeggen de slachtoffers dat de uitgever van de taxiapp al sinds 2014 op de hoogte was van wantoestanden en chauffeurs die zich misdroegen. De taxiapp zou zijn financiën en de winst van het bedrijf hebben laten voorgaan op de veiligheid van zijn klanten, luidt het. 

Uber heeft ook al gereageerd tegenover de BBC. De uitgever van de taxiapp noemt aanranding “een vreselijke misdaad”. “De veiligheid van onze passagiers is het allerbelangrijkste. Omdat het een lopende rechtszaak betreft, kunnen we er voorlopig geen commentaar op geven. Uber heeft alleszins nieuwe veiligheidsfeatures ontwikkeld en we willen transparant zijn over incidenten”, klinkt het. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business