Dbrand haakt in op Nothing Phone (1) met eigen ‘Something’-skins

Something Dbrand
Beeld: Dbrand
Wel de looks van de Nothing Phone (1) op je telefoon, maar wil je de smartphone niet aanschaffen? Dbrand helpt je daarbij met Something. Zijn eigen Phone (1)-skins.

Nothing introduceerde dinsdagavond eindelijk zijn eerste smartphone, de Phone (1). Vanaf 21 juli is het toestel in de vrije verkoop beschikbaar, onder andere via de Nederlandse Amazon-editie. Of het toestel ook direct op voorraad is? Waarschijnlijk niet. Het bedrijf liet bij de lancering weten 200.000 reserveringen te hebben ontvangen. Dbrand wil Nothing-fans in de tussentijd uit de brand helpen… met de Something-skins. Iets is altijd beter dan niets, toch?

Something van Dbrand

Voordat we verder gaan, wat is Dbrand eigenlijk? Dbrand is momenteel een van de meest bekende fabrikanten van skins voor smartphones, laptops en andere draagbare technologie. Wat opvalt aan producten van Dbrand – en met name de communicatie over hun producten – is dat ze het randje opzoeken van wat wel en niet zomaar gezegd of gedaan kan worden. Met de Something-skins lijkt Dbrand zich wederom van geen kwaad bewust, al is het natuurlijk een zeer bewuste actie.

Something Dbrand coordinaten
Zoek de coördinaten gerust op: 34.47972001011N 113.3353001040W – beeld: Dbrand

Op afbeeldingen van Dbrand zien we namelijk een ontwerp dat erg veel wegheeft van Nothing’s ontwerp voor de Phone (1). Zo zien we op de skins de geometrische wit- en grijstinten terug, die eveneens in het ontwerp van de Phone (1) aanwezig zijn. Deze kleuren zijn zo gekozen om in het ontwerp van de Nothing-smartphone verschillende onderdelen van elkaar te onderscheiden. Dit moet het transparante ontwerp van de telefoon verder doen opvallen.

Dbrand kon het op zijn Something-skins niet laten om een referentie naar Nothing achter te laten. Die verwijzing vinden we terug in de vorm van GPS-coördinaten die verwijzen naar Nothing. Klinkt als niets, maar in werkelijkheid is het een Amerikaans dorpje in de staat Arizona.

‘Verdienen aan Nothing’

Momenteel is het aanbod van Something-skins relatief beperkt. Op de website van Dbrand vind je de skins momenteel enkel voor de iPhone 13 Pro Max, de Google Pixel 6 Pro en de Samsung Galaxy S22 Ultra. Andere smartphonemodellen worden volgens het bedrijf toegevoegd ‘als daar vraag naar is’. Het aanschaffen van de Something-skin kost 24,95 dollar. Met de Grip-case van het merk loopt dit op naar 49,90 euro.

Dbrand ziet de Something-skin vooral als een verdienmodel op een ‘overhyped smartphone die niet vaak in het wild zal verschijnen’. Adam Ijaz, CEO van Dbrand, zegt dat zijn team zich afvroeg hoe ze winst konden maken vanaf de Nothing Phone (1): “Als we de Phone (1) niet kunnen bedekken (met een skin, red.), hoe maken we dan winst op Nothing?”. Zodoende werd Something geboren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business