nothing phone 1 schermproblemen
Image Credit: Nothing

Een vreemde groene tint en dode pixels: de eerste uitgegeven modellen van de Nothing Phone (1) kampen met schermproblemen.

De Nothing Phone (1) zag op dinsdag 12 juli officieel het levenslicht. Een lancering waar naar werd uitgekeken, getuige de 200.000 vooruitbestellingen die Nothing al binnenkreeg nog voor ze hun eerste smartphone gelanceerd hadden. Enkele van die eerste kopers zagen hun enthousiasme echter al snel afnemen toen ze hun smartphone geleverd kregen. Op Twitter en Reddit doen klachten de ronde over schermproblemen bij de Nothing Phone (1).

Zo rapporteren meerdere gebruikers een vreemde groene tint die over het display hangt. Een ander schermprobleem dat al meermaals gemeld is, is het opduiken van ‘dode’ pixels rond de selfiecamera. De fabrikant Nothing heeft de schermproblemen inmiddels al wel erkend, maar een verklaring is nog niet gegeven. Gaat het om een fabrieksfout bij het maken van de smartphones of kunnen de problemen met software-updates verholpen worden? Ook is het gezien het beperkte aantal Nothing Phone (1)-smartphones dat al in omloop is nog gissen hoe wijdverspreid de schermproblemen precies zijn. Het jonge bedrijf kan zich nog verschuilen achter groeipijnen.

Vanaf 21 juli te koop

Met of zonder schermproblemen zal de Nothing Phone (1) vanaf donderdag 21 juli in commerciële verkoop gaan. Twee configuraties zullen beschikbaar zijn: 8GB/128GB voor 496 euro en 8GB/265GB voor 499 euro. Een model met 12GB RAM-geheugen zal later in de zomer nog volgen. De beste kans om vanuit België de smartphone te pakken te krijgen is via de officiële website van Nothing of amazon.nl.


Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.