Netflix rekent voortaan extra kosten om account delen uit te bannen

Netflix
© DCL "650"/Unsplash
Netflix-accounts delen is in principe in strijd met zijn algemene voorwaarden. Nieuwe maatregelen, met een extra tarief tussen de 1,70 en 3 euro, moeten het delen definitief uitbannen.

Niet schrikken: Netflix rolt dit momenteel nog niet uit in de Europese contreien. In een persbericht laat de streamingsgigant weten de dienst te testen in verschillende Zuid-Amerikaanse landen. Voor gebruikers in deze landen gaat voortaan gelden dat ze tussen de 1,70 en 3 euro gaan betalen als ze hun account delen met andere gebruikers. Hiermee wil de streamingsdienst voorkomen dat steeds minder mensen een abonnement afsluiten, en in plaats daarvan meeliften op het account van een ander.

Kosten delen Netflix-account

Gebruikers hoeven overigens niet standaard te gaan betalen voor het delen van hun accounts. Dat geldt enkel vanaf een termijn van twee weken. Binnen de twee weken mogen klanten dus wel hun accounts elders gebruiken dan hun thuislocatie. Hiermee kunnen abonnees dus zonder zorgen een vakantie lang streamen. Loopt die termijn af, dan moet handmatig een ‘thuislocatie’ in het account worden toegevoegd.

Hoeveel locaties er toegevoegd kunnen worden, hangt af van het gekozen abonnement. Het basis-abonnement van Netflix staat het toe om één extra streamingslocatie toe te voegen. Klanten in het standaardtarief mogen er twee toevoegen en in het premium-abonnement maximaal drie. Of deze aanpak ook in België gehanteerd zal gaan worden, is nog niet bekend.

Netflix laat verder weten dat klanten zich geen zorgen hoeven te maken over mobiel gebruik. Voor accounts die op smartphones, laptops en tablets in gebruik zijn, knijpt Netflix dus een oogje dicht. Het betaald delen zal in de praktijk dus enkel tv-kijkers raken.

Meerdere wegen naar Rome

De test van Netflix in Zuid-Amerikaanse landen vormt niet de eerste keer dat Netflix probeert zijn accounts dicht te timmeren. Het streamingsplatform test in Chili, Costa Rica en Peru namelijk een constructie waarbij er een subaccount aangemaakt moet worden om op andere thuislocaties een account te gebruiken.

“Het wijdverbreide delen van accounts tussen huishoudens ondermijnt ons vermogen om op lange termijn te investeren in onze service en deze te verbeteren,” noemt Netflix als reden voor de extra maatregelen. Tegelijkertijd heeft Netflix last van dalende inkomsten. Het afgelopen kwartaal werd voor het eerst duidelijk dat het bedrijf een daling zag in het aantal abonnementhouders.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business