OnePlus 10T mist alertslider en Hasselblad-branding: dit is waarom

OnePlus 10T
Beeld: OnePlus / The Verge
Fans van de alert-slider kunnen niet terecht op de OnePlus 10T. Het toestel zou van binnen te weinig ruimte hebben. Ook ontbreekt de Hasselblad-branding op de 10T om geld te besparen.

OnePlus’ lanceringsevenement van zijn aanstaande vlaggenschipsmartphone, de OnePlus 10T, is eindelijk in zicht. Nog voordat het toestel op de markt is, kan de Chinese fabrikant echter al rekenen op kritiek van zijn community. Uit eerdere geruchten bleek namelijk dat de telefoon de kenmerkende alert-slider mist; hiermee kun je de meldingstand van OnePlus-smartphones aanpassen zonder de telefoons te ontgrendelen. De werking is daarmee vergelijkbaar met de mute-switch op iPhones. Dat OnePlus er afscheid van neemt, was volgens Hope Liu, Chief Designer bij OnePlus, een noodzakelijke beslissing.

‘Alert-slider neemt veel ruimte in’

Liu stelt in een interview met The Verge dat er ruimte vrijgemaakt moest worden voor andere grote componenten. De ontwerper noemt onder andere dat er meer ruimte nodig was voor de batterij en bijbehorende snellaadcomponenten. Verder heeft OnePlus zich sterk gericht op het verbeteren van het (mobiele) signaal op de 10T, wat eveneens meer ruimte in beslag neemt. Hiervoor wordt op het aanstaande vlaggenschip gebruikgemaakt van een vijftiental antennes.

Over de precieze oplaadsnelheid van de smartphone laat de ontwerper geen details vallen. Wel zegt Liu dat er twee “charging pumps” worden ingezet. Vermoedelijk zet OnePlus op de 10T een tweetal losse batterijcellen in, om een hogere oplaadsnelheid mogelijk te maken. Dezelfde techniek werd al gebruikt voor de 10 Pro die eerder dit jaar verscheen. De telefoon kon met 80 watt opladen. Van de OnePlus 10T wordt verwacht dat hij met maximaal 150 watt kan opladen.

OnePlus 10T
OnePlus 10T in Jade Green, beeld: OnePlus/The Verge

Het grootste struikelpunt bij het behouden van de alert-slider, was de dikte van het toestel. Volgens de Chief Designer was het behouden van de geliefde slider namelijk mogelijk geweest als het bedrijf een ‘gestapeld’ moederbord ontwierp. Zo’n gestapeld moederbord is echter een pak dikker, wat zal resulteren in een dikkere smartphone; een compromis dat OnePlus niet wenste te maken.

Liefde OnePlus en Hasselblad voorbij?

OnePlus bevestigde tijdens het interview ook het ontbreken van het Hasselblad-logo op de 10T. De telefoon mist daardoor ook de verschillende Hasselblad-functies die het bedrijf sinds de 9 Pro heeft geïntroduceerd op zijn smartphones. Het bedrijf nam deze beslissing naar eigen zeggen om met de 10T ultieme prestaties op het gekozen prijspunt te kunnen bieden. Hiermee wekt het vermoedens dat het vlaggenschip-toestel goedkoper wordt dan de 10 Pro, die bij lancering 999 euro kostte. De fabrikant liet wel weten dat de 50 MP hoofdcamera een IMX766 sensor betreft. Die kwam eerder terug op de OnePlus 9 Pro als groothoekcamera.

Precieze details over het toestel blijven vooralsnog uit, maar gelukkig hoeven consumenten niet al te lang meer te wachten op de lancering. OnePlus introduceert de 10T op 3 augustus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business