Nieuws

Amazon.com.be wordt in de komende maanden gelanceerd

Amazon.com.be België
Amazon heeft officieel Amazon.com.be aangekondigd. Er is nog geen officiële dag van lancering.

Dat laat de Amerikaanse e-commercegigant weten in een persbericht nadat begin deze zomer al documenten uitlekten via Business Insider. Vanaf vandaag kunnen verkopers zich registreren op het platform om hun producten te verkopen via de Belgische tak of om hun verkoopsactiviteiten uit te breiden naar België. Belgische klanten winkelen al jaren op de Amazon webshops bij de buren, zoals Amazon.fr, Amazon.nl en Amazon.de. Nu zal Amazon.com.be de variant worden voor Belgische klanten. Voor leveringen zal het bedrijf samenwerken met Bpost, laat Country Manager Eva Faict weten.

Eerste levering in 2002

Belgische klanten winkelen al jaren op de Amazon webshops overal ter wereld. Ruim 20 jaar geleden, in juni 2002, leverde Amazon de eerste bestelling in België, m.n. de dvd Training Day met Denzel Washington en Ethan Hawke aan een klant in Wallonië via Amazon.com. Sinds 2003 is Amazon.fr een meer vaste waarde geworden in Wallonië en Vlaamse klanten ontdekten Amazon in 2016 toen Amazon.de een Vlaamse/Nederlandse winkelervaring integreerde op zijn website.

Amazon.com.be

Het bedrijf heeft nog geen exacte lanceringsdatum aangekondigd. Vermoedelijk zal Amazon.com.be wel nog voor Black Friday online komen maar dat is louter speculatie. Hoeveel een abonnement op Amazon Prime zal kosten bij ons is ook nog niet gekend maar we denken dat de prijszetting in lijn zal liggen met de Nederlandse variant. Deze week raakte bekend dat het abonnement in heel wat Europese landen duurder zal worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business