Nieuws

WhatsApp laat je berichten voortaan twee dagen lang verwijderen

WhatsApp
© Unsplash / Alexander Shatov
Berichten op WhatsApp kunnen voortaan na twee dagen nog worden verwijderd door de zender. De chatdienst beperkte dit eerder tot één uur na het verzenden van een bericht.

WhatsApp introduceerde een vijftal jaar geleden de optie berichten voor iedereen te verwijderen. Je berichten verdwijnen daarmee niet alleen uit je eigen chatgeschiedenis, maar ook die van je contact. Handig als je per ongeluk een berichtje aan de verkeerde persoon stuurde. Daarnaast kan het handig zijn als je je later bedenkt bij de inhoud van het verstuurde bericht en deze graag opnieuw zou willen opstellen. Berichten moeten daarvoor wel met enige vaart worden verwijderd; na één uur verdwijnt de knop. Tenminste, dat was zo tot op heden. WhatsApp brengt daar vandaag verandering in.

WhatsApp berichten verwijderen

Via Twitter meldt de dienst dat de termijn om berichten te verwijderen is verlengd. Gebruikers hebben nadien meer dan twee dagen de tijd om berichten te verwijderen. WaBetaInfo, bekend van zijn geruchten over nieuwe WhatsApp functies, schrijft in een reactie dat de duur exact 2 dagen en 12 uur is. In die tijd kunnen berichten voor iedereen verwijderd worden. Voor het verwijderen van een bericht houd je een bericht lang ingedrukt. Klik bovenaan vervolgens op het vuilbak-icoontje en kies voor de optie Verwijderen voor iedereen.

Hoewel WhatsApp inmiddels is begonnen met de uitrol van de functie, zijn er wel beperkingen. Enkel als ook de ontvanger de nieuwste WhatsApp-versie draait, worden berichten verwijderd na de termijn van één uur. Verwijder je dus een bericht na twee dagen bij een contact dat nog een oudere versie van WhatsApp draait, dan blijft het bericht in zijn chatgeschiedenis staan. Zodra de update op het toestel van de ontvanger is toegekomen, wordt het bericht overigens alsnog verwijderd.

Bewerkmogelijkheid in aantocht

WhatsApp timmert hard aan de weg om de berichtendienst op het niveau van Telegram te krijgen. Eind mei werd nog bekend dat er mogelijk een bewerkknop voor berichten op komst is. Ook zou er intern worden gewerkt aan de mogelijkheid om één WhatsApp-account op meerdere smartphones tegelijk te gebruiken. Tot slot is bekend geraakt dat groepsbeheerders binnenkort eindelijk ook zelf berichten van groepsleden kunnen verwijderen.

WhatsApp raakt hiermee dichter in de buurt van zijn voornaamste concurrent, Telegram. Voorlopig kan de chatdienst zich daar echter nog niet mee meten. De open-source chatdienst laat gebruikers, zonder enig spoor achter te laten, oneindig lang berichten verwijderen. Ook biedt dat platform veel meer beheeropties voor groepen en kun je Telegram op oneindig veel apparaten tegelijk gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business