Nieuws

Toyota en BMW werken samen aan SUV op waterstof

BMW_iX5_Hydrogen suv waterstof Toyota
Twee autobouwers die samen aan een waterstofmodel werken, het komt niet vaak voor. BMW en Toyota werken er samen aan.

Dat Toyota en BMW al jaren samenwerken aan nieuwe waterstoftechnieken is niet nieuw, beide autobouwers werken al sinds 2013 aan nieuwe projecten modellen die op waterstof kunnen rijden. Zowel BMW als Toyota werken ook aan eigen modellen op waterstof, maar er zal ook een gezamenlijk model komen. Je leest het goed, de twee autobouwers werken samen aan een SUV op waterstof.

Gezamenlijk model

Het nieuws kwam naar buiten nadat een BMW-bestuurslid, Pieter Nota, aan Nikkei liet weten dat beide autofabrikanten van plan zijn om het gezamenlijke waterstofmodel in 2025 te gaan produceren en verkopen. Tegen Nikkei zei het bestuurslid alvast dat BMW het model in ieder geval gaat produceren, of dat ook voor Toyota het geval zal zijn is niet officieel bekend.

Bij de Duitse autofabrikant zijn ze er alvast van overtuigd dat waterstof een zeer goed alternatief kan zijn voor fossiele brandstoffen, vooral bij suv’s. BMW wil niet alleen auto’s op elektrische batterijen blijven ontwikkelen, maar ziet ook toekomst in waterstofauto’s.

De samenwerking tussen Toyota en BMW de voorbije jaren heeft er concreet voor gezorgd dat een hele lijst aan onderdelen voor waterstofauto’s gezamenlijk zijn ontwikkeld. Het gaat dan om een brandstoftank, waterstoftank, bufferaccu’s, een elektromotor en ga zo maar door. Die kennis en technologie gebruiken Toyota en BMW voor hun eigen waterstofmodellen. Bij die laatste is dat de BMW iX5 Hydrogen, bij Toyota is dat de gekende Mirai.

Beschikbaarheid

Buiten de informatie dat de wagen vanaf 2025 in productie moet gaan zijn er maar geen details bekend over de suv op waterstof.  Het is niet geweten hoe de wagen eruit gaat zien of wat zijn autonomie en kostprijs zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business