Nieuws

Dit is de nieuwste Toyota Mirai 2021 op waterstof

De Japanse autobouwer lanceert een nieuwe versie van de Toyota Mirai voor 2021.

De Toyota Mirai stond al op de planning om eind dit jaar in verkoop te gaan. Nu heeft de Japanse autobouwer al een tweede versie van de wagen op waterstof klaarstaan. Daar waar alle automerken vandaag volop inzetten op elektrische wagens, kiest Toyota zonder twijfel voor waterstof.

Toyota Mirai 2021

Maar de autobouwer heeft geluk. De Japanse overheid zet maar al te graag mee in op waterstof. Tegen eind 2020 wil het land zo’n 160 tankstations klaar hebben om je wagen met waterstof te vullen. Geen accu, wel een brandstofcel voor waterstof. Ook bij ons begint de interesse in waterstof sinds een paar jaar te stijgen. Zo rijden hier en daar al bussen van de Lijn en vuilwagens rond op waterstof.

Helaas kan je het aantal operationele waterstofstations in België op één hand tellen. Een overzicht van alle waterstofstations in de Benelux kan je hier terugvinden.

Toyota Mirai

Pure luxe

Even terug naar de Toyota Mirai. De nieuwe versie is bijna 5 meter lang en is eigenlijk een rondrijdend salon. Zoals je op de foto kan zien is het wel luxe op zijn Japans. Het kan dus goed zijn dat je het maar niets vind. In het midden zit een gigantisch scherm van waaruit je de gehele wagen kan bedienen. Tot slot zou de nieuwe Mirai 2021 een actieradius van 500 kilometer hebben.

Helaas is de Toyota Mirai een dure wagen. Het model dat in 2017 in de verkoop ging, ging voor 80.160 euro over de toonbank. Vermoedelijk zal deze versie dus niet per sé goedkoper zijn. Volgens Bright werden in totaal al 10.000 exemplaren van de Mirai wereldwijd verkocht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business