Nieuws

Polestar 6 is een roadster en gaat in productie in 2026

Polestar 6 Roadster
De elektrische Polestar 6 wordt officieel een roadster, dat heeft de autobouwer laten weten. Het model gaat in 2026 in productie.

Het Zweedse elektrische performance autobedrijf bevestigt dat de Polestar elektrische roadster in productie zal gaan. ​De productieauto wordt naar verwachting in 2026 gelanceerd als de ‘Polestar 6 elektrische performance roadster’. Geïnteresseerde klanten in alle actieve Polestarmarkten kunnen vanaf 16 augustus 2022 online een buildslot reserveren.

Polestar 6

De elektrische roadster, die in maart in Los Angeles werd onthuld als de Polestar O₂, bouwt voort op het design, de technologie en de ambities van de Polestar Precept en toont de visie van het merk op toekomstige sportwagens.

De hardtopcabriolet zal worden gebouwd op Polestar’s op maat gemaakte platform van gelijmd aluminium. Doordat hij intern gefabriceerd wordt, zal hij beschikken over de krachtige 800-Volt elektrische architectuur die al werd bevestigd voor de Polestar 5. Deze omvat een vermogen van maximaal 650 kW (884 pk), een dubbele motor aandrijflijn van 900 Nm, een beoogde sprinttijd van 0-100 km/u van 3,2 seconden en een topsnelheid van 250 km/u.

Om de lancering te vieren, zullen er 500 genummerde exemplaren worden geproduceerd van een speciale ‘LA Concept’-versie – de ‘Polestar 6 LA Concept edition’ -. Ze zullen exclusief voorzien zijn van het unieke ‘Sky’ blauwe exterieur, een licht lederen interieur en unieke 21-inch wielen van het originele Polestar O₂-concept.

2026

Verdere technische details en bevestigingen van specificaties zullen worden vrijgegeven naarmate de productieauto gerealiseerd wordt, in aanloop van de verwachte lancering in 2026.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business