Nieuws

StoryFile maakt hologram van overleden vrouw voor begrafenis 

storyfile
In Groot-Brittannië heeft een vrouw op haar eigen begrafenis vragen beantwoord van nabestaanden. StoryFile maakte een geavanceerd hologram.

De vrouw hield eerst een vooraf opgenomen toespraak, maar daarna nam een kunstmatige intelligentie het over, die op basis van een set gegevens vragen van aanwezigen kon beantwoorden. Dat schrijft The Telegraph.  

Het Britse bedrijf StoryFile maakt al een tijdje dergelijke boodschappen mogelijk via een hologram. Die worden vooraf opgenomen met een webcam. Daarnaast worden er ook tientallen, voorspelde vragen beantwoord. De antwoorden die de overleden persoon gegeven heeft, kunnen door de AI gecombineerd worden tot een antwoord op andere vragen. Dat gaat verder dan simpele ja-nee-antwoorden, want de AI zorgt ervoor dat vragen op een open en natuurlijke manier worden beantwoord. 

StoryFile wil AI uitbreiden 

Voorlopig kan de kunstmatige intelligentie van StoryFile wel alleen maar vragen beantwoorden waar de overledene al een antwoord op geboden heeft. Compleet nieuwe antwoorden genereren op andere vragen is dus (nog) niet mogelijk. Wie van het hologram gebruik wil maken, moet dus vooral nog anticiperen op de vragen die verwacht kunnen worden. 

StoryFile wil alvast een stap verder gaan en het beantwoorden van nieuwe, nog persoonlijkere vragen in de toekomst wel mogelijk maken. In een geavanceerde versie van de dienst combineren 20 camera’s hun beelden voor een holografische projectie. Door de StoryFile uit te breiden met antwoorden op wel honderden vragen, kan de AI nauwkeuriger en uitgebreider antwoorden op vragen die afwijken van de vooraf opgenomen boodschappen. 

Het lijkt een beetje luguber, maar als de naaste familie zich er in kan vinden, zou het voor nabestaanden een goede manier kunnen zijn om het verlies te verwerken en op een mooie manier afscheid te nemen van hun geliefde. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business