Nieuws

Nothing Phone (1) krijgt voorlopig geen Android 13

nothing phone 1 schermproblemen
Image Credit: Nothing
Ligt er al een Android 13 update voor de Nothing Phone (1) in het verschiet? ‘The computer says no.’ Een precieze updatetermijn kon Nothing alvast niet afgeven.

Nothing’s lancering van de Phone (1) staat ons nog vers in het geheugen. Nadat de Britste startup de wereld maandenlang in zijn hypegreep vasthield, kon de Phone (1) in juli eindelijk in de ‘winkelmand’ gelegd worden. Opvallend was de snelheid waarmee Nothing na de lancering Android-updates voor de smartphone uitrolde. Belangrijke problemen in de software werden zo vlak na de lancering door het bedrijf opgelost. Die snelheid was vooral voorbehouden aan kleine software-updates. Nothing heeft namelijk bekendgemaakt dat de Android 13 nog een flinke tijd op zich zal laten wachten.

Android 13 voor Nothing Phone (1)

Nothing verklaart tegenover Android Authority dat de Android 13 update in de eerste helft van 2023 verschijnt. Dit antwoord volgt op een ontwijkende uitspraak die Nothing CEO Carl Pei tegenover een Twitter-gebruiker deed op 17 augustus. Pei liet in de bewuste tweet weten dat “een product meer is dan alleen de specificaties, functies en versienummers”. Hoewel hij daar zeker een punt heeft, is het een verrassend antwoord van een CEO die eerder bij OnePlus stuurde op snellere software-updates.

De afgegeven tijdlijn is daarbij nog altijd aan de brede kant. Het is mogelijk dat Nothing de update in januari uitbrengt, wat zou betekenen dat we nog zo’n vier maanden moeten wachten. Tegelijk is het mogelijk dat we pas eind juni de Android 13 update gaan tegenkomen op de Nothing Phone (1), wat een wachttijd van bijna 10 maanden zou betekenen.

Waarom Nothing dusdanig veel tijd nodig heeft om de update te ontwikkelen, is ons niet bekend. De softwareschil van Nothing OS is nauwelijks aangepast vanaf stock Android en zelfs Samsung met zijn relatief zware One UI 5.0 schil lukt het om eerder een groot deel van zijn toestellen te updaten. Naar verwachting rondt Samsung begin 2023 de laatste upgrades naar de Android-versie af.

Mogelijk heeft Nothing pas laat de updatebestanden van de Android-versie ontvangen, of wacht het nog op nieuwe drivers. Stuk voor stuk factoren die een rol spelen in het updateproces. Dat is echter koffiedik kijken; het bedrijf heeft de lange updatetermijn vooralsnog niet verklaard.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business