Nieuws

Scherm Nothing Phone (1) kan geclaimde helderheid niet halen

nothing smartphone carl pei
Carl Pei deelde in maart een tipje van de sluier. Image Credit: Nothing
Het scherm op de Nothing Phone (1) kan zijn maximale helderheid van 1.200 nits niet halen. De fabrikant zegt dat het de helderheid verlaagde voor een ‘gebalanceerde gebruikservaring’.

Nothing claimde bij de introductie van zijn eerste smartphone, de Phone (1), dat het scherm telkens een maximale helderheid van 700 nits kon behalen, met een piekhelderheid van 1.200 nits. Dat lijkt echter niet te worden behaald, meldt ComputerBase. De Duitse publicatie schrijft dat uit zijn testen een maximale helderheid van 700 nits komt met automatische helderheid ingeschakeld. Zodra voor handmatige helderheid gekozen wordt, daalt dit naar 500 nits. Flink lager dan de claims die Nothing heeft gemaakt.

Scherm Nothing Phone (1)

Het 6,5 inch scherm van de Phone (1) betreft een AMOLED-exemplaar afkomstig van Visionox, dat in China gebaseerd is. Onderzoek van de publicatie wijst uit dat het scherm in de Phone (1) wel in staat is de maximale helderheid van 1.200 nits te weergeven. Toch wordt die helderheid niet gehaald. Het Britse bedrijf van ex-OnePlus CEO Carl Pei meldt dat dit te maken heeft met de warmteproductie en het energieverbruik van Visionox’ AMOLED-scherm. Daarbij werd de helderheid verlaagd om aan de gewenste gebalanceerde gebruikservaring te komen.

Opvallend is dat het bedrijf na de lancering op zijn specificatielijst vasthield aan de maximale helderheid van 1.200 nits. Pas nadat de publicatie Nothing meermaals verzocht informatie te verstrekken over het scherm, werden de specificaties op de productpagina aangepast. Daarop lezen we nu ook de realistische waarden, zoals deze ook uit de testen van ComputerBase zijn gekomen.

Tegelijkertijd zegt de Britste startup dat het mogelijk is om de helderheid ‘later alsnog bij te stellen’. Nothing verzamelt hiervoor naar eigen zeggen ervaringen van gebruikers. Als daaruit blijkt dat men een hogere helderheid wenst van het scherm, rolt het eventueel een update uit om dit mogelijk te maken. Een zekerheid is het alvast niet dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

Niet de eerste schermproblemen

Het is niet de eerste keer dat Nothing problemen ervaart met schermen van het Chinese Visionox. Vlak na de lancering van de smartphone bleek dat het scherm last had van groene tinten op donkere achtergronden. Daarnaast klaagden gebruikers over dode pixels rondom de hole-punch notch.

Wat de oorzaken zijn van deze problemen is niet bekend. Klanten die last hebben van dat probleem kunnen ondertussen met de fabrikant contact opnemen om het toestel te laten vervangen.

Nothing begon midden-juli met de verkoop van de Nothing Phone (1) in België en Nederland. Het toestel kost hier minimaal 469 euro voor de variant met 128 GB opslag en 8 GB werkgeheugen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business