Nieuws

VR-bril van Apple lijkt op komst 

vr-bril van Apple
Het lijkt er sterk op dat de vermeende VR-bril van Apple dan toch werkelijkheid wordt. De techreus heeft een aantal opvallende merknamen geregistreerd.

Bloomberg meldt dat Apple onder meer het gebruik van de merknaam Reality One, Reality Pro en Reality Processor gereserveerd heeft. Het lijdt maar weinig twijfel dat Apple dus werk aan het maken is van zijn eigen VR-bril, die het in 2023 op de markt zou willen brengen. 

Dat de iPhonebouwer aan een VR-bril werkt, werd al sinds 2017 verkondigd in de wandelgangen, maar lijkt nu dus eindelijk bevestigd. De registratie van de verschillende merknamen doet vermoeden dat Apple aan een zogenaamde mixed reality-bril werkt, die naast virtual ook augmented reality toevoegt. Daarmee wordt het toepassingsgebied voor alledaagse taken een stuk groter. De ‘Reality Processor’ wordt wellicht de chip die de technologie zal aandrijven. 

VR-bril in de steigers 

Apple is zijn iPhones en iPads ook al een tijdje aan het voorbereiden op de nieuwe technologie, aangezien ze uitgerust zijn met een zogenaamde AR-kit. Die maakt ook commerciële toepassingen mogelijk, waarbij je bijvoorbeeld meubels in augmented reality te zien krijgt in de echte wereld.  

Dat Apple de merknamen nu registreert, staat natuurlijk nog niet gelijk met een officieuze aankondiging. Bedrijven registreren soms merknamen, om te voorkomen dat de concurrentie er ooit mee aan de haal zou gaan. Volgens analisten is de kans wel groot dat Apple in de eerste helft van 2023 virtualrealitytoepassingen zal aankondigen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business