Nieuws

Chipmaker Qualcomm voor de rechter gedaagd door Arm 

Qualcomm
Chipproducent Qualcomm is door zijn Britse concurrent Arm voor de rechter gedaagd. Het Amerikaanse Qualcomm zou contractbreuk gepleegd hebben.

Volgens Arm heeft Qualcomm zich niet gehouden aan de intellectuele eigendomsrechten van Arm. De discussie draait om Qualcomms overname van Nuvia, een chipstart-up. Die ontwikkelde chips met licenties van Arm. Het probleem is dat noch Nuvia, noch Qualcomm aan Arm toestemming heeft gevraagd voor de overdracht en het gebruik van die licenties. 

Qualcomm aangeklaagd 

Daarop besloot Arm om de licentieovereenkomst in februari al stop te zetten. In de tussentijd hebben de partijen zitten onderhandelen, maar dat heeft geen overeenkomst opgeleverd. Arm heeft daarom maar besloten om naar de rechter te stappen, zo laat de chipproducent weten in een verklaring. 

Het is zeker niet voor het eerst dat Qualcomm het nodig vindt om zijn belangen voor de rechtbank te verdedigen. Zo raakten de Amerikanen ook al eens verwikkeld in een juridische strijd met Apple, waarbij Qualcomm aan het langste eind trok. De chipmaker lag ook al eens in de clinch met de Amerikaanse Federal Trade Commission over licentieactiviteiten. Ook daarbij kregen ze gelijk van de rechtbank. 

De rechtszaak schudt de hele sector wakker, aangezien het om twee reuzen gaat in de chipproductie. Zo kennen we Qualcomm niet alleen van de Snapdragon-chips in mobiele toestellen, ze zijn ook de grootste producent van modems in smartphones. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business