Nieuws

TikTok ontkent te zijn gehackt na reeks screenshots op forum 

TikTok
© Unsplash
Een hackersgroep heeft screenshots gedeeld waaruit moet blijken dat de socialmedia-app TikTok gehackt is. “Klopt niet”, zegt uitgever ByteDance.

Op de bewuste screenshots zijn persoonlijke gegevens van gebruikers te zien. Die moeten dan wel van binnen het bedrijf komen, want volgens TikTok zelf is het platform niet gehackt. Dat meldt Bleeping Computer.  

Nochtans beweren de hackers dat ze de persoonlijke data van een server konden plukken en volgens hen gaat het wel degelijk om gegevens van TikTok. Ze beweren dat ze maar liefst 790 GB aan gebruikersgegevens wisten te ontvreemden. De inbrekers zouden ook broncodes van de app en platformstatistieken hebben kunnen bemachtigen. 

TikTok ontkent hack

TikTok reageerde op de kwestie via The Verge. “We hebben geen bewijzen gevonden voor een inbreuk op onze beveiliging”, stellen ze duidelijk. “Onze gebruikers hoeven niet meteen veiligheidsmaatregelen te nemen”, voegen ze er nog aan toe. Waarom ze dat zo stellig kunnen beweren?  

Wel, de gegevens die op de forums verschenen zijn, waren volgens de socialmedia-app altijd al openbaar. “Die data zijn altijd openbaar toegankelijk geweest en dus niet het gevolg van een inbraak op de servers, het netwerk of de databank van TikTok. De code is totaal niet gerelateerd aan de broncode voor onze back-end”, luidt het. 

Als dat zou kloppen, dan hebben de hackers zich lichtjes belachelijk gemaakt door de ‘inbreuk’ trots te gaan verkondigen. Ze beweren dat ze ook de Chinese berichtenapp WeChat hebben kunnen kraken. Of het daar wel effectief om een hack gaat, is nog niet geweten. De Chinezen hebben daar nog niet op gereageerd. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business