Nieuws

Google Maps laat je brandstofzuinige Europese routes kiezen 

Google Maps
In 40 Europese landen kan je Google Maps rekening laten houden met je brandstofverbruik, in de route-opties. Voordien kon dat alleen in de VS.

In oktober van vorig jaar voegde Google de nieuwe route-optie toe aan Maps, maar die gold dus enkel voor de Amerikaanse wegen. Bij het bepalen van je route houdt de navigatie dan rekening met bijkomende factoren die je brandstofverbruik beïnvloeden, zoals de drukte op de baan (het moeten remmen en weer optrekken), de hellingsgraad van de wegen, het type weg en de toegelaten snelheid. 

Google heeft in zijn aankondiging alleen laten weten dat de feature beschikbaar is in bijna 40 Europese landen. Een lijst hebben we niet gekregen, maar in onze Maps-app konden we brandstofzuinigheid nog niet terugvinden, onderaan in de route-opties. Nederlandse gebruikers melden de optie wel al en in Duitsland is de optie al een tijdje beschikbaar. Wanneer de functie ook in België zal werken, is voorlopig nog onduidelijk. 

Google Maps laat je de keuze 

Vaak zijn de zuinige routes niet de snelste, dus als je echt krap zit in tijd, zal je het een en ander moeten afwegen. Maps laat je dan beide routes zien en standaard kiest Google voor de meest ecologische optie, wanneer het verschil in tijd klein is. Natuurlijk kan je op elk moment je route-instellingen en voorkeuren aanpassen. 

Ook interessant is dat gebruikers in de Maps-app kunnen instellen of ze op benzine of diesel rijden, of elektrisch. “Want dieselmotoren zijn efficiënter bij hogere snelheden dan voor benzine- of gasmotoren het geval is. Hybride en elektrische voertuigen zijn logischerwijze geschikter voor filerijden, en het steeds afremmen en weer optrekken. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business