Nieuws

“Musk wou Twitter-deal afblazen door ‘Wereldoorlog 3′”

encryptie
Volgens de advocaten van Twitter wilde Elon Musk zijn overname annuleren omwille van ‘Wereldoorlog 3’, en niet door fake accounts of bots.

De juridische strijd rond de overname van Twitter gaat onverminderd voort, zo meldt Engadget. Zoals bekend wil Tesla- en SpaceX-CEO Elon Musk zich alsnog terugtrekken uit zijn overname en de 44 miljard dollar op zak houden. Volgens de advocaten van Twitter zoekt Musk drogredenen. Zij citeren nu een tekstbericht dat de techgoeroe verstuurd had naar zijn bankier bij Morgan Stanley.  

Wereldoorlog 3 

“Laten we het gewoon enkele dagen rustiger aan doen … het zal niet veel steekhouden om Twitter over te nemen als we richting Wereldoorlog 3 gaan”, zou Musk volgens de Twitter-advocaten op 3 mei hebben geschreven. “Dit is waarom de heer Musk Twitter niet wou kopen. De argumenten rond bots en het aantal dagelijks actieve gebruikers (belangrijk voor advertentie-inkomsten) waren maar voor de schijn”, stellen zij. 

Musk zou al naar argumenten gezocht hebben voordat de kwestie rond de klokkenluider Peiter Zatko, voormalig veiligheidsingenieur bij Twitter, publiek bekend raakte. Advocaten van beide partijen waren dinsdag op de rechtbank aanwezig voor de hoorzitting die zal bepalen of de claims die Zatko twee weken geleden deed, in rekening genomen worden om de deal al dan niet ongedaan te maken. 

Zatko bracht naar buiten dat Twitter niet voldoet aan de eisen die de Federal Trade Commission (FTC) stelt, inzake veiligheid om consumenten te beschermen. “Twitter is opvallend kwetsbaar voor systematische disruptie door pannes bij zijn datacenters of kwaadwillende actoren”, zei de klokkenluider. Het socialmediabedrijf zou die risico’s “bewust genegeerd hebben en de problematiek verduisterd”, voegde Zatko er nog aan toe. 

Twitter verweert zich 

Tijdens de hoorzitting gingen de Twitter-advocaten in de verdediging door te stellen dat Zatko een misnoegde werknemer was die nog wel een eitje te pellen had met zijn ex-werkgever. Ze beweerden ook dat Zatko niet eens verantwoordelijk was voor spam bij Twitter. Ze beschuldigen er hem dus van dat hij zijn boodschap alleen maar naar buiten bracht om de overname te dwarsbomen. De advocaten van de oud-werknemer hadden eerder al aangegeven dat het niet zijn doel was om Musk te bevoordelen. 

De advocaten van Elon Musk schetsen uiteraard een ander beeld van Zatko, die hem een gedecoreerde executive noemden. Volgens hen had Musk dan ook helemaal niets te maken met de beschuldigingen aan het adres van Twitter. Het socialmediaplatform zou bewust kritieke informatie achtergehouden hebben.  

Het zal nog moeten blijken of dat voldoende zal zijn om de rechter te overtuigen. Die haalde ook al aan dat Musk bij de overname had afgezien van het recht om zich te beroepen op onbekende factoren. De advocaten van Musk proberen de rechtszaak te laten uitstellen tot oktober. “Het zijn wij niet die voor dit uitstel en deze chaos zorgen”, klonk het nog. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business