Nieuws

Accupercentage in iOS 16.1 ook voor goedkopere iPhones

iOS 16.1 batterijpercentage in batterij-icoon
iOS 16 biedt de mogelijkheid om je batterijpercentage weer altijd te tonen bij de grotere/duurdere iPhones. iOS 16.1 maakt meer mogelijk.

Sinds begin deze week is iOS 16 officieel beschikbaar voor alle gebruikers met een compatibele iPhone. De nieuwe update heeft heel wat leuke nieuwe features in petto, een daarvan is de terugkeer van het batterijpercentage zonder dat je daarvoor het menu naar beneden moet swipen. Apple heeft dat opgelost door het batterijpercentage in het batterij-icoon te plaatsen. Die optie was er tot vandaag alleen maar voor de grotere iPhone-modellen.

iOS 16.1

Ondertussen is de bètaversie van 16.1 uitgerold voor testgebruikers. Daarin zit blijkbaar wel de mogelijkheid om het batterijpercentage te tonen op kleinere/goedkopere iPhones. Het gaat dan om de iPhone XR, de iPhone 11, iPhone 12 Mini & iPhone 13 Mini. iPhones die nog een thuisknop hebben krijgen deze feature niet aangezien het percentage daar zichtbaar is naast het batterij-icoon. Al andere modellen zullen dus binnenkort ook gebruik kunnen maken van deze nieuwe feature.

Bij de eerste publieke iOS 16 bètaversies kreeg het batterijpercentage in de batterij heel wat kritiek maar intussen lijken de meeste mensen er wel vrede mee te hebben genomen. De vraag is natuurlijk wanneer iOS 16.1 uitgerold zal worden. De tweede update van het OS wordt momenteel nog getest maar zal later dit najaar (begin november?) mogelijk uitgerold worden.

Zo wordt het batterijpercentage getoond in iOS 16.
mobielontspanningslidertrending

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals