Nieuws

iPhone 14 Pro vertoont ernstig cameraprobleem in Snapchat en TikTok

Cameraproblemen iPhone 14 Pro en Pro Max
Eigenaren van de recent gelanceerde iPhone 14 Pro en Pro Max melden dat de camera's op hun telefoons beginnen te trillen en ratelen als ze gebruikmaken van apps als Snapchat en TikTok.

Een veronderstelling is dat externe ontwikkelaars de technologische vernieuwingen van de camera’s op de iPhone 14 Pro (Max) hebben onderschat. Hierdoor krijgen de camera’s mogelijk de verkeerde aanwijzingen; dit zou met name gericht zijn op de optische beeldstabilisatie, die op holt slaat door deze verkeerde aansturing. Gebruikers melden via Reddit en Twitter dat de camera’s op de iPhone 14 Pro beginnen te trillen in apps als TikTok en Snapchat. Ook zouden de camerasensoren van de telefoons geluid maken door de hevige vibraties.

Cameraproblemen iPhone 14 Pro

YouTuber Luke Miani plaatste ondertussen een video van de trillende camera’s op Twitter. Miani laat daarbij zien dat de camera’s beginnen te trillen zodra Snapchat is geopend in camerastand. Opvallend is ook het irritante ratelende geluid dat afkomstig is van het camerasysteem. Andere gebruikers melden op Reddit dat ze dezelfde problemen ervaren op Instagram-app en TikTok.

Over de oorzaak van het probleem zijn nog geen details bekendgemaakt. Bekend is wel dat iPhone 14 Pro-gebruikers deze problemen enkel ervaren in apps van derde partijen. De iOS camera-app is voor zover bekend uitgezonderd van de problemen. Het gaat vermoedelijk dan ook om softwarematige problemen die later door app-ontwikkelaars of Apple opgelost kunnen worden.

Aangepaste beeldstabilisatie?

Ons vermoeden is dat de software voor de beeldstabilisatie van de iPhone 14 Pro (Max) door Apple is aangepast, maar dat app-ontwikkelaars daar niet of pas laat van op de hoogte zijn gebracht. Voor consumenten die net een iPhone 14 Pro hebben ontvangen is het voorlopig afwachten geblazen of en hoe app-ontwikkelaars de problemen kunnen tackelen. De iPhonegigant heeft vooralsnog geen uitspraken gedaan over de cameraproblemen op de 14 Pro.

Vooralsnog zouden wij gebruikers van de iPhone 14 Pro en Pro Max aanraden om apps als Snapchat, TikTok en Instagram niet te gebruiken in hun camera-modi. Trillingen kunnen immers de camera’s of het OIS-systeem van de 14 Pro-modellen fysiek beschadigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business