Motorola Razr 2022 header

Motorola's Razr uit 2020 krijgt binnenkort ook in Europa een opvolger als de Razr 2022. Renders van de telefoon zijn ditmaal op het internet verschenen.

Advertentie

Motorola onthulde in augustus voor het eerst sinds 2020 een nieuwe vouwbare Razr-smartphone. In eerste instantie verschijnt de smartphone enkel in China. Over een ‘Europese lancering’ werd tijdens de Chinese introductie niet gerept. Dat deed het bedrijf wel tijdens een pre-briefing over de Edge 30 toestellen in Milaan waar TechPulse bij aanwezig was. Een exacte lanceringsdatum gaf Motorola ons niet, maar een woordvoerder van sprak wel de belofte uit de smartphone in Europa te introduceren.

Nieuwe renders van geruchtenverspreider Evan Blass wijzen erop dat de Europese lancering van het vlaggenschip-toestel mogelijk nabij is. De renders tonen de Razr onder andere in ‘splitscreen-modus’ met daarbij WhatsApp geopend. Gezien die app in China nauwelijks voor gebruikt is het duidelijk dat de renders onder meer op Europa zijn gericht. Het design van de Europese Razr lijkt gelijk aan wat er gelanceerd is in China. Of dat ook geldt voor de interne specificaties is nog onbekend.

Motorola Razr 2022

Mocht Motorola net als bij de Edge 30-serie de toestellen één-op-één overnemen voor lancering in Europa, dan wordt de Razr 2022 mogelijk de snelste vouwbare telefoon in Europa van het moment. De Razr is namelijk voorzien van de Snapdragon 8+ Gen 1-chipset, de snelste smartphonechip op de markt. Verder bouwt Motorola de smartphone op uit 8 of 12 GB werkgeheugen, respectievelijk met 128-, 256- of 512 GB opslaggeheugen.

Motorola Razr 2022 in WhatsApp

Het scherm van de Razr betreft een 6,67 inch exemplaar met een Full HD-resolutie en refresh rate van 144 Hz. Daarmee is het scherm flink groter dan op zijn voorganger, die nog een scherm van 6,2 inch meekreeg. Het scherm aan de buitenzijde is met 2,7 inch net zo groot als op de Razr 2020. De batterij nam met de Razr 2022 ook flink toe, van 2.800 mAh naar 3.500 mAh. Deze kan maximaal met 33 watt worden opgeladen.

Tot slot bevat de telefoon een drietal camera’s. Om te beginnen achterop een 50 MP hoofdcamera en een 13 MP groothoekcamera. Voorop vinden we tot slot een 32 MP selfiecamera.

Lancering in Europa

Hoewel Motorola dus heeft bevestigd dat de Razr 2022 naar Europa komt, is het voorlopig nog de vraag wanneer dit zal gebeuren. Nu de Edge 30-serie al is aangekondigd, die tegelijk met de Razr in China werd aangekondigd, laat een Europese introductie wellicht niet lang meer op zich wachten. Qua prijs zijn er nog geen details bekend. De Razr 2020 werd geïntroduceerd met een adviesprijs van 1.499 euro.