Nieuws

‘Pixel-smartphones komen nu eindelijk naar de Benelux’

Google Pixel 7 screenshots
Beeld: Google
Google sloeg België jarenlang over voor zijn Pixel-smartphones. Met de Google Pixel 7-serie komt daar mogelijk verandering in, daar wijst een teaser bij een Nederlandse retailer op.

Google verkoopt zijn Pixel-smartphones officieel niet in België en Nederland. Via kanalen als Fnac en Gomibo zijn de smartphones zijn de toestellen hier wel verkrijgbaar, maar dat betreft grijze import. Dit betekent vaak ook dat je meer betaalt dan Googles Europese adviesprijzen voor de smartphones. Een teaser van Google Nederland bij een telecomwinkel van T-Mobile, wijst er nu op dat dit mogelijk gaat veranderen. Dat schrijft techjournalist Bastiaan Vroegop op Twitter. In de teaser schrijft Google dat er ‘iets bijzonders aan (komt) op 6 oktober’.

Naar verwachting lanceert Google op deze datum de Pixel 7 en Pixel 7 Pro, evenals de Pixel Watch, de nieuwe Chromecast met Google TV en een reeks nieuwe Nest-producten. Gezien T-Mobile geen smarthome-producten verkoopt en enkel een telecomwinkel is, lijkt daarmee bevestigt dat Google van plan is de Pixel-reeks in de Benelux uit te brengen. Hoewel het mogelijk is dat Google enkel de Pixel Watch in de Benelux uitbrengt, lijkt ons dat uiterst onlogisch, gezien de Watch als aanvulling dient op de bestaande Pixel-reeks.

Google Pixel 7: ook naar België?

Vooralsnog gaat het wel enkel om een teaser in Nederland. We zijn er daarmee niet van verzekerd dat Google de Pixel 7-serie in België uitbrengt. De Chromecast met Google TV kwam pas flink later uit in België dan op de Nederlandse markt. Dat gold eerder ook voor de Google Nest Hub en Nest-routers. Waar die vertraging precies mee van doen heeft is niet bekend. Tegelijk zien wij eigenlijk geen redenen voor Google om bij deze lancering niet ineens beide landen tegelijk aan te doen.

Made by Google 6 oktober
Google onthult de smartphones op 6 oktober tijdens zijn Made by Google-event

Mochten de Google Pixel 7-smartphones dit jaar officieel de Benelux aandoen, dan blijft het nog wel de vraag welke Pixel-exclusive functies in onze contreien gaan werken. Het gaat dan om functies als Live Translate om gesproken tekst uit video’s of spraakberichten in realtime te vertalen, verbeterde voice-typing features door de geïntegreerde AI en ML-algoritmen in de Tensor-chipset of Direct My Call om het wachtmenu in telefoongesprekken door de Google Assistant af te laten handelen.

Of we de Pixel-smartphones eindelijk in België en Nederland mogen verwelkomen zal blijken zodra Google de toestellen op 6 oktober onthult. Verwacht dat de adviesprijzen gelijk blijven aan die van de Pixel 6-serie. Dat zou betekenen dat de Pixel 7 649 euro mag kosten, en de Pixel 7 Pro 890 euro. Neem die getallen wel met een korrel zout, gezien inflatie en gewijzigde wisselkoersen de prijzen flink uit balans kunnen werpen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business