Nieuws

De Polestar 3 officieel op 12 oktober: dit moet je weten

Polestar 3 vanaf 12 oktober dit moet je weten
Op 12 oktober 2022 zal Thomas Ingelath van Polestar zijn Polestar 3 officieel kunnen voorstellen. Dit moet je weten over de EV.

Polestar zal op 12 oktober zijn nieuwe stationwagen-SUV officieel voorstellen. In een persbericht deelt de autobouwer al verschillende specificaties van het nieuwe model. Zo is de Polestar 3 gebouwd op een splinternieuwe basis die de laatste high-techfeatures aan boord heeft. Zo zal het infotainmentsysteem worden aangestuurd door NVIDIA en heeft de P3 een resem aan geavanceerde veiligheidssystemen aan boord.

Prestaties blijven belangrijk

Naast het feit dat ze zich bij Polestar afvroegen hoe een moderne SUV eruit moet zien, blijven ze bij de autobouwer inzetten op prestaties. Het nieuwe model zal een gelijkaardige opstelling krijgen als de Polestar 2 met twee elektrische motoren voor- en achteraan. De SUV krijgt ook adaptieve luchtvering die zich in twee miliseconden kan aanpassen aan bijvoorbeeld putten in de weg.

Een optioneel performance pack maakt het mogelijk om een maximum vermogen van 390 kW te behalen, waardoor deze stationwagen-SUV nog meer aan kracht wint en van een comfortabele cruiser in één oogopslag kan veranderen in een auto die inzet op prestaties.

Autonomie

Al die prestaties worden natuurlijk aangedreven door een enorm batterijpakket. Hoe ver kan je dan rijden met zo’n Polestar 3? Het bedrijf heeft eerder al gedeeld dat de SUV een WLTP-autonomie van 600 km heeft behaald.

Prijs en beschikbaarheid

Over de beschikbaarheid is nog niets geweten. Volgens geruchten zou de wagen omgerekend wel tussen de 80.000 en 120.000 euro gaan kosten. Wie wil, kan op 12 oktober de livestream hieronder volgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business