Nieuws

Apps uit App Store en Play Store stalen Facebook-logins

Meta
Eén miljoen Facebook-gebruikers gaan van Meta de waarschuwing krijgen dat hun inloggegevens mogelijk gestolen werden door malafide apps.

Concreet zouden meer dan 400 louche apps, waarvan er 45 gewoon beschikbaar waren via de App Store van Apple en Google Play Store, de Facebook-logins zomaar verzameld hebben. Dat meldt Bloomberg.

Facebook-moederbedrijf Meta zou de apps die specifiek als doel hadden om inloggegevens te stelen al geïdentificeerd hebben. Zuckerberg en co hadden Apple en Google naar verluidt eerder al ingelicht over de risico’s van bepaalde apps. Ze waren verpakt als een mobiele game, een app om foto’s mee te bewerken, of een gezondheidstracker.  

“Cybercriminelen gaan slim te werk en weten welke apps populair zijn. Vervolgens gebruiken ze dat soort toepassingen om mensen te misleiden en hun accounts en informatie te kapen”, zegt David Agranovich, directeur Threat Disruption bij Meta aan Bloomberg. 

Facebook-logins zomaar gestolen 

Wanneer gebruikers via de malafide fotobewerkingsapp bijvoorbeeld bewerkte foto’s naar hun Facebook-account wilden uploaden, kregen ze een vals loginscherm te zien, waar ze dus onwetend hun gebruikersnaam en wachtwoord blootgaven. 

Apple laat via een woordvoerder weten aan Bloomberg dat de 45 apps intussen verwijderd zijn uit de App Store. Zijn collega bij Google laat weten dat voor de Play Store hetzelfde geldt. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business