Nieuws

Updates voor Google Workspace en Meet, zoals audiotranscriptie

digitale handtekening
© Google
Google Meet en Google Workspace krijgen een update. Voor Workspace komen er integraties met derde partijen.

De nieuwe functie die naar Google Meet komt, is de automatische transcriptie van audio tijdens meetings. In Google Workspace zullen vooral integraties komen van derde partijen zoals Atlassian, Asana, Figma en Tableau.

De audiotranscriptie van Google Meet zet de vertaling van audio naar tekst gedurende een meeting automatisch in een Google Docs-document. Momenteel is de functie alleen nog maar beschikbaar in het Engels. Ondersteuning voor Frans, Duits, Spaans en Portguees zal in 2023 volgen, maar het is nog niet duidelijk of en wanneer Nederlands volgt.

Er zijn aan Google Meet ook nog andere functies toegevoegd. Gebruikers van Huddly en Logitechs AI-camera’s, bijvoorbeeld, kunnen nu adaptive framing gebruiken in Meet zodat ze altijd netjes gecentreerd in beeld komen. Met de Meet API en SDK wordt het ook mogelijk om een meeting te starten vanuit derde partijapps én om die apps in meetings zelf te gebruiken.

Smart chips in Google Workspace

Voor de integratie van derde partijapplicaties in Google Workspace wordt er gebruik gemaakt van zogenoemde “smart chips”. Door het @-symbool in bijvoorbeeld Google Docs of Sheets te typen, kun je dan naar andere documenten en accounts verwijzen. De verwijsmogelijkheden worden nu dan aangevuld met applicaties van buiten Google. De eerder genoemde derde partijen zoals Atlassian en Asana zijn momenteel de integraties aan het ontwikkelen.

De meerderheid van de functies zal begin volgend jaar uitrollen. Sommige functies, zoals de adaptive framing, komen later deze week, deze maand of later dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business