Nieuws

Signal gaat sms-ondersteuning op Android beëindigen

signal sms ondersteuning android
© Signal
Berichtenapp Signal zet de ondersteuning voor sms binnenkort stop. Gebruikers met Signal als standaardapp voor sms'en, moeten veranderen.

Het nieuws dat Signal geen ondersteuning voor sms meer zou bieden, werd bekendgemaakt via een blogbericht. De mogelijkheid om sms’en en mms’en te versturen via Signal bestond al sinds de start van de app onder zijn huidige naam. Voor iOS bestond de mogelijkheid nooit omdat derde-partijapps daarbij niet gebruikt kunnen worden voor sms’en.

Signal geeft veiligheidsproblemen als voornaamste reden voor de stopzetting. Sms’en zouden inherent minder veilig zijn en je data doorlekken aan telecombedrijven. Bij het begin van de app in 2014 was mobiele data veel minder vrij beschikbaar. Daarom was het destijds logisch om ondersteuning voor sms’en aan te bieden, maar nu niet meer.

Verbeterde gebruikerservaring

Volgens Signal zouden sms’en nu ook duurder zijn. De app wil de gebruiker niet per ongeluk met extra kosten opzadelen. Dergelijke voorvallen zouden namelijk meermaals zijn gebeurd bij gebruikers van de app. Ten slotte wil Signal ook een zo duidelijk mogelijke gebruikerservaring bieden. Het verschil tussen een Signal-bericht en een sms wordt wel aangegeven in de app, maar Signal stelt dat “er op vlak van design maar zo veel gedaan kan worden om misverstanden te voorkomen”.

Gebruikers van Signal die de app als standaard hebben ingesteld voor sms’en, krijgen de komende maanden notificaties om hun standaardapp te wijzigen. Een exacte datum voor de beëindiging van sms-ondersteuning is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business