Nieuws

Amazon arriveert nu ook in België

amazon sluit deal met EU
Amazon wordt officieel gelanceerd in België met Amazon.com.be als website. Een Belgisch Prime-abonnement wordt ook meteen mogelijk.

Amazon kondigde hun aankomst in België aan via een persbericht. De website, Amazon.com.be (en dus niet Amazon.be) is meteen beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. Belgische klanten gebruikten Amazon al langer via onder andere de Duitse en Nederlandse site. Eerder dit jaar was er al een aankondiging over Amazon in België, maar een echte releasedatum bleef uit tot nu.

De Belgische Amazon heeft een gelijkaardig aanbod in vergelijking met de anderen. Er zouden namelijk meer dan 180 miljoen producten te koop moeten zijn in 30 categorieën zoals wonen, gezondheid, elektronica enzovoort. Ook de producten van Amazon zelf zoals de Echo en Kindle zijn beschikbaar. Voor de Belgische site pakt Amazon uit met de “Brands of Belgium”, een reeks aan lokale producten die via Amazon.com.be te verkrijgen zijn. Onder die merken vallen bijvoorbeeld Côte d’Or, Serax en Edgard & Cooper.

Belgisch Amazon Prime-abonnement

Via Nederland konden Belgische klanten al een Prime-abonnement krijgen, maar met Amazon in België krijgen we onze eigen Prime. De Belgische Prime kost evenveel als de Nederlandse, 2,99 euro per maand. Het wordt wel interessanter met de nieuwe optie om een jaarabonnement te nemen, want dat kost maar 25 euro. Uitgerekend komt dat dan neer op 2,08 euro per maand, veruit het goedkoopste van alle buurlanden.

Met de Belgische Prime heb je dezelfde voordelen als met de Nederlandse: gratis verzending, snelle levering, Prime Gaming en Twitch Prime, opslagruimte via Amazon Photos en exclusieve aanbiedingen tijdens de Prime Days.

Vroege vogels die al een bestelling via Amazon.com.be willen plaatsen, kunnen daarvoor ook nog eens beloond worden. Door de promocode SMILE10 bij het afrekenen te gebruiken, scoor je namelijk 10 euro korting bij een aankoop van minstens €50.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business