Nieuws

YouTube stopt experiment met betaalde 4K-videostreaming

YouTube
© YouTube/Google
YouTube stelt 4K-content weer voor iedereen beschikbaar. Daarmee beëindigt het een experiment waarbij 4K-video enkel beschikbaar was voor Premium-abonnees.

YouTube probeert gebruikers op steeds meer manieren over te halen een Premium-abonnement te nemen. In september werd bekend dat het langere advertentieblokken aan het testen was. Dat experiment werd overschaduwd door een betaalmuur voor 4K-video. Volgens verschillende gebruikers die tegen deze betaalmuur opliepen, moesten zij een abonnement nemen op Premium om 4K-video te streamen. Zonder te betalen werd de resolutie tot 1440p beperkt. Het experiment met deze betaalmuur is nu echter voorbij, meldt TeamYouTube op Twitter.

Het platform meldt dat alle gebruikers weer volledig toegang moeten hebben tot 4K-content zonder daarvoor op Premium geabonneerd te moeten zijn. Vooralsnog is het onbekend of YouTube van plan is de 4K-beperking buiten de experimentele fase uit te rollen. Wel vraagt het gebruikers via Twitter – in een reactie op een Japanse Twitteraar – om feedback te geven op het experiment. Het bedrijf lijkt daarmee de mogelijkheden te onderzoeken om de functie als ‘Premium-voordeel’ te lanceren.

YouTube Premium uitbouwen

Waarom YouTube al na één maand de stekker uit het experiment heeft getrokken, is niet bekend. Het is uiteraard mogelijk dat maar weinig gebruikers bereid waren 12 euro per maand te betalen om 4K-video te streamen. Premium biedt uiteraard meer voordelen, maar dat is met name gericht op de weergave van advertenties, afspelen van video’s op de achtergrond én een abonnement op YouTube Music. Gebruikers die bijvoorbeeld al Spotify of Apple Music hebben en best advertenties willen zien zijn mogelijk minder snel geneigd zo’n abonnement te nemen.

YouTube zoekt daarom steeds vaker naar opties om de voordelen naar Premium uit te bouwen. Het uitbreiden van het aantal advertentieblokken of het verlengen daarvan spelen daarin een rol. Zou jij een abonnement nemen op YouTube Premium als je straks enkel betaald 4K-video’s kan streamen?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business