Nieuws

Spotify zou “Platinum”-abonnement uitbrengen met hifi

Spotify
© iStock / stockcam
Spotify brengt misschien de langverwachte hifi-optie uit. Een Reddit-gebruiker kreeg een enquête waarin "Spotify Platinum" werd vermeld.

Een persoon die hun Spotify Premium-abonnement had stopgezet, om over te stappen naar Apple Music, kreeg een enquête van Spotify in hun mailbox. Of de gebruiker zou terugkeren en eventueel een Platinum-abonnement met hifi zou nemen, vroeg de streamingdienst. De gebruiker postte een screenshot op Reddit, met de vraag of het “eindelijk zou gebeuren”. Het bedrijf zelf heeft nog niets aangekondigd maar de optie om op Spotify in hifi te streamen, wordt al langer verwacht. Normaal zou de release ervan voor 2021 zijn, maar dat is uiteindelijk geen realiteit geworden. Tot dit nieuws toe bleef het in 2022 ook wachten.

Spotify Platinum zou hifi krijgen, maar ook andere features

In het mogelijk nieuwe Spotify Platinum abonnement, dat 20 dollar zou kosten, zitten meer nieuwe snufjes. Bovenop de reguliere Premium-voordelen zoals geen advertenties zouden ook de functies “Library Pro” en “Playlist Pro” zitten. Bijkomende features die iets voor de hand liggender klinken, zijn “Audio Insights”, “Headphone Tuner” en gelimiteerde advertenties bij podcasts van Spotify zelf.

Spotify is zowat één van de laatste streamingdiensten die nog geen ondersteuning heeft voor hifi. Apple Music, Tidal en andere concurrenten hebben dat namelijk al wel. Enkel YouTube Music ondersteunt verder nog geen hifi. Op vlak van prijs zou Spotify Platinum één van de duurste individuele abonnementen worden, samen met Tidal Hifi Plus. De meeste individuele abonnementen met hifi-ondersteuning kosten slechts 10 dollar.

audioontspanningspotify

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals