Nieuws

45.119 fans over de vloer op herfsteditie FACTS 2022

FACTS 2022 conventie
Geeky fans konden zichzelf vorig weekend uitleven op de herfsteditie van FACTS 2022. Nieuw was de samenwerking met Spellenspektakel.

FACTS, met nu in de herfst van 2022 zijn 36ste editie, is zowat de grootste conventie voor geeky dingen in België. Fans van anime, games, bordspellen, films en meer kunnen twee keer per jaar hun hart ophalen in Gent. De conventie bestaat al sinds 1993, weliswaar toen nog wat kleinschaliger. Ondertussen kennen alle geeky fans het event als een vaste waarde.

Met een goeie 45.000, bij de vorige editie in april nog 28.000, streeft het bezoekerscijfer zelfs het peil voorbij van voor de pandemie. Dat maakte niet voor een mindere bezoekerservaring: door de grootte van de conventieoppervlakte was het alsnog redelijk aangenaam rondwandelen. Naast de dealerhal oftewel de “Geek Market”, waar meer dan 200 exposanten allerlei geeky hebbedingen verkochten, waren er nog eens zes hallen met verschillende invullingen. Zo was er bijvoorbeeld een hal speciaal ingericht voor de cosplay-gemeenschap en een andere hal waar je de gastacteurs kon ontmoeten. Onder andere Billy Boyd (Lord of the Rings) en Eliza Taylor (The 100) waren van de partij.

facts 2022 conventie herfst bezoekers
Bezoekers aan het shoppen op FACTS

High-tech karten met Supercube

Er viel natuurlijk niet alleen te shoppen en acteurs te ontmoeten. FACTS ging voor 2022 twee nieuwe samenwerkingen aan. Spellenspektakel, een Nederlands bordspellenevent, kreeg een eigen hal waar meerdere speluitgevers aanwezig waren. Je kon allerlei spellen spelen, zowel recreatief als competitief.

De tweede samenwerking was met Supercube, een intense en hoogtechnologische kartingervaring. Gebaad in uv-licht konden bezoekers over de kartbaan sjezen. Voor wie niet op FACTS was of niet tot bij Supercube raakte: vanaf 2 december kan je permanent naar Supercube in Flanders Expo.

Volgend jaar mag FACTS zijn dertigjarig bestaan vieren, wat volgens de organisatie betekent dat er nog grootser uitgepakt zal worden. Ben je geïnteresseerd, dan kan je alvast de nieuwe data in je agenda zetten: 1 tot 2 april en 21 tot 22 oktober 2023.

Hieronder kun je de aftermovie van FACTS Fall 2022 zien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business