Nieuws

Nieuwe Mac Pro krijgt wellicht M2-chip met 48 kernen 

Mac Pro
Image: Apple
Apple gaat de komende maanden een nieuwe Mac Pro aankondigen die een M2-processor krijgt met maar liefst 48 kernen en 256 GB RAM.

Het is Mark Gurman, de vaste techgoeroe bij het persbureau Bloomberg, die de aankondiging doet in zijn Power On-nieuwsbrief. De doorgaans goed geplaatste analist voorspelt dat Apple zijn klanten zal gaan laten kiezen tussen twee uitvoeringen van de nieuwe Mac Pro. Ga je voor de topversie, dan kan je voor de GPU op 152 kernen rekenen. 

Mac Pro in twee extreme configuraties 

“Ik vermoed dat de Mac Pro in twee versies te koop zal zijn: eentje met 24 en eentje met 48 CPU-kernen, 76 of 152 grafische rekenkernen en 192 of 256 GB RAM. Gurman doopte ze voorlopig de “M2 Ultra” en “M2 Extreme”. Die chips zullen volgens de techgoeroe “minstens twee tot vier keer zo krachtig zijn als de M2 Max (een processor die Apple ook nog moet aankondigen, nvdr.), die 12 CPU-cores en 38 GPU-kernen heeft”.  

Om die aantallen even in perspectief te zien: de basis-M2 krijgt 8 CPU-kernen en 10 GPU-cores.  

Nieuwe Macbook Pro en Mac mini 

Voordat Apple de nieuwe Mac Pro op de markt brengt, zullen er ook nog nieuwe versies van de MacBook Pro (14 en 16 inch) aangekondigd worden, net als een nieuwe Mac mini. Ook over de nieuwe laptops schijnt Gurman al zijn licht. Die krijgen eveneens de nieuwe M2 Pro- en M2 Max-chips, terwijl de Mac Mini dezelfde M2-processor krijgt die in de nieuwste MacBook Air zit.

Tot slot vermeldt de tech-analist nog dat Apple intern een M2 Pro-variant aan het testen is van de Mac mini. Het is wel nog niet duidelijk of het merk zo’n toestel ook effectief op de markt gaat brengen. De nieuwe Macbook Pro en Mac mini zouden de komende maanden al op de markt verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business