Nieuws

Nieuwe app voor Windows in aantocht: PC Manager

Microsoft Windows 11 pc manager
Microsoft werkt aan een nieuwe app voor Windows: de PC Manager. Het programma dient vooral voor het versnellen van je pc-prestaties.

Microsoft is al een tijd bezig aan PC Manager voor Windows 10 en 11. De app heeft niet per se nieuwe features, maar is eerder een verzamelplaats voor optimalisatie- en schoonmaakfuncties. Het opschoondeel van het programma bevat onder andere een functie om tijdelijke bestanden te verwijderen. Daarbij kan je ook RAM vrijmaken. Verder is er nog een scan om grote bestanden op te sporen. Op vlak van optimalisatie kan je via de PC Manager je opstartprogramma’s beheren, waardoor de computer sneller kan werken.

Windows-updates en… Edge

Rond beveiliging zijn er wat features gegroepeerd in de Windows PC Manager. Zo kun je een scan uitvoeren voor mogelijk gevaar op je pc. Nieuwe Windows-updates zullen ook tevoorschijn komen. Via het programma kun je je standaardbrowser ook snel aanpassen. Maar zoals het Microsoft betaamt, wordt zijn eigen browser Edge natuurlijk als aanbeveling gegeven. Zodanig zelfs dat er een categorie “Potentiële problemen” is, die je vertelt dat de standaardbrowser terug naar Edge gezet moet worden.

Dat terzijde ziet het ernaar uit dat deze best wel handige app snel naar Windows 10 en 11 zal komen. Eigenlijk was de bètaversie al even beschikbaar, maar enkel in China. De bèta staat momenteel al verborgen in de Microsoft Store, aldus Twitter-gebruiker Aggiornamenti Lumia. Dat zou kunnen betekenen dat het programma binnenkort ook bij ons beschikbaar is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business