Nieuws

Windows Verkenner bevat eindelijk tabbladen

Windows 11 update
Microsoft brengt eindelijk tabbladen naar de Verkenner-app van Windows 11. Gebruikers kunnen de update hiervoor in november op hun computer verwachten.

Nadat de tabbladen voor de Verkenner eerder dit jaar werden aangekondigd, verschijnen ze nu ook daadwerkelijk in een update van Windows 11. Vooralsnog gaat het wel om een preview-versie. Voor gebruikers die liever de stabiele versie van Windows gebruiken, laat de functie tot november op zich wachten. De functie rolt dan uit met de reguliere Windows-patches on Patch Tuesday.

Tabbladen in Windows Verkenner

Met de tabbladen moet het makkelijker zijn om overzicht te houden in de Windows Verkenner. Door de nieuwe tabbladen kun je veel sneller wisselen tussen mappen in de verkenner en is de tijd van de losse verkenner-vensters voorbij. Microsoft brengt in november echter niet alleen een updates voor zijn Verkenner-app. Ook de Foto’s-app krijgt een update, met daarin een integratie van het iCloud Photos-platform van Apple.

Middels de integratie van iCloud Photos kunnen Apple-gebruikers straks veel gemakkelijker foto’s op hun iPhones bekijken op en importeren naar Windows 11-apparaten. Het blijft wel vereist om iCloud voor Windows via de Microsoft Store op je computer te installeren om de integratie te laten werken.

Acties bij tekstselectie

Zulke integraties maken het leven wat gemakkelijker en dat geldt net zo voor de voorgestelde acties die Windows voortaan gaat tonen bij tekstselecties. Specifiek zal het tekst automatisch scannen op contactgegevens of data. Staat er een datum in de tekst, dan kun je direct een gebeurtenis in je agenda toevoegen. Voor telefoonnummers geldt dat je deze kan openen in Telefoon Link of in apps als Skype en direct kan beginnen bellen. Zulke contextuele menu’s vind je al jaren op mobiele telefoons en voortaan dus ook in Windows 11.

Tot slot kondigt de softwaregigant vandaag aan dat de november-update een overflow-menu voor de taakbalk bevat. Icoontjes die niet meer op de taakbalk passen verschijnen voortaan in dit menu en zijn te benaderen door op de drie puntjes rechts op de taakbalk te klikken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business