WhatsApp
Beeld: Alexander Shatov / Unsplash

WhatsApp kampt momenteel met een wereldwijde storing. Gebruikers kunnen hierdoor geen privé- of groepsberichten versturen of audio- en videogesprekken starten.


Update: WhatsApp is intussen weer werkzaam. Een wereldwijde storing maakte het dinsdagochtend bijna twee uur lang onmogelijk om berichten te verzenden via de app. Ook de webversie lag plat. Rond 9u15 kwamen de eerste meldingen binnen en tegen 10u50 leken de problemen van de baan. Moederbedrijf Meta heeft (nog) niet laten weten wat de panne veroorzaakt heeft.

Origineel bericht: Berichtendienst WhatsApp kampt sinds deze morgen met een wereldwijde storing. Gebruikers kunnen elkaar daardoor geen WhatsApp-berichten sturen of audio- of videogesprekken voeren. De storing treft niet alleen de mobiele applicaties voor Android en iOS, maar ook de desktopversie.

Storing bij WhatsApp

Via Allestoringen.nl en Twitter stromen vanmorgen de klachten binnen over de WhatsApp-panne. Bij Allestoringen ging het vanmorgen om iets na 9 uur al om meer dan 30.000 meldingen. Er wordt daarbij gemeld dat berichten niet verstuurd kunnen worden. Niet alleen in België hebben gebruikers te kampen met de WhatsApp-storing, ook via het internationale ‘Downdetector’ komen inmiddels meldingen over de storing binnen.


WhatsApp heeft vooralsnog geen officieel bericht over de storing naar buiten gebracht. Onbekend is daarmee hoelang deze storing nog stand zal houden.