Nieuws

Apple Music, TV+ en One-abonnementen per direct duurder

Apple produceert chips in Amerika
Klanten die vandaag een Apple Music-, TV+- of One-abonnement afsluiten, zien direct de hogere tarieven, met een stijging die uiteenloopt van één tot drie euro per maand.

Duurdere Apple-abonnementen

Nadat Apple eerder dit jaar een prijsverhoging doorvoerde in zijn Music-studentenabonnement, zijn nu ook andere abonnees van de streamingsdienst aan de beurt. Apple rekent individuele abonnees van Music straks één euro extra per maand aan. Klanten met een gezinsabonnement betalen bij hun eerstvolgende aanrekening twee euro extra. Daarmee kosten de abonnementen voortaan 11 en 17 euro per maand respectievelijk.

Ook de prijzen van het Apple One-bundelabonnement worden verhoogd. Met een stijging van 2 en 3 euro voor respectievelijk de Individuele en Gezin-abonnementen. Klanten die gebruikmaken van het TV+-aanbod van de techgigant, zien hun rekening straks met 2 euro per maand stijgen, van 5 naar 7 euro.

Apple zal de tarieven voor bestaande klanten overigens niet direct doorvoeren. Pas 30 dagen nadat klanten per e-mail zijn ingelicht over de nieuwe tarieven, worden deze doorgevoerd. Gebruikers die een nieuw abonnement afsluiten, krijgen wel direct te maken met de hogere tarieven.

Apple: licentiekosten blijven stijgen

Apple noemt gestegen licentiekosten voor muziek als een van de redenen voor de stijging van de tarieven. Door de stijging zullen artiesten volgens Apple “meer verdienen aan het streamen van muziek”.

Ook noemt de technologiegigant het grotere aanbod op TV+ als reden voor de gestegen prijs. “We introduceerde TV+ op een laag prijspunt omdat we met slechts een paar films en series aftrapten. Inmiddels, drie jaar later, biedt Apple TV+ een uitgebreide selectie van bekroonde en alom geprezen series, speelfilms, documentaires en entertainment voor kinderen en gezinnen van ‘s werelds meest creatieve verhalenvertellers”, aldus Apple.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business