Nieuws

‘Google Street View-app verdwijnt in 2023 van je telefoon’

Google Street View app verdwijnt
Street View-liefhebbers zijn straks gebonden aan de Maps-app en Street View Studio. Google is van plan de Street View-app in 2023 op te doeken.

Het is weer zover: Google slacht een nieuwe dienst, ditmaal de Street View-app voor Android en iOS. De app maakt het gemakkelijk om een 360 graden-beeld te krijgen van je omgeving of een plek die je (binnenkort) gaat bezoeken. Zo waan je je op een andere bestemming zonder dat je er naar af hoeft te reizen. Exact dezelfde functionaliteit zit nu al jaren ingebakken in de Maps-app voor Android en iOS – het is mede daarom dat Google nu een streep trekt door de Street View-app.

Street View-app verdwijnt

Overigens bood de Street View-app nog wel één functie die hem bestaansrecht gaf. Via de app is het namelijk mogelijk om 360 graden-beelden te uploaden naar de Street View-database. Google lijkt de Street View-contributors echter liever actief te zien in de Street View Studio in de webbrowser. Wel mist de ‘browserversie’ nog de zogenaamde Photo Path-functie. Hiermee kunnen 2D-foto’s voor Street View-locaties worden ingestuurd. Het is niet bekend of Google van plan is deze functie nog te introduceren in de browserversie.

De zoekgigant lijkt een flinke transitieperiode op te zetten voor gebruikers die naar de Street View-studio moeten overschakelen. 9to5Google, die een melding in de Street View-app ontdekte over de plannen van Google voor de applicatie, meldt dat de app op 21 maart 2023 op zwart gaat. Nadien is het nog altijd mogelijk om de 360 graden Street View en Photo Paths-beelden te bekijken via Maps.

Google mortuarium

Vooralsnog is de melding niet zichtbaar voor gebruikers. Het is daarmee mogelijk dat Google besluit de app te behouden. Een definitief einde voor de Street View-app ligt echter wel in lijn met hoe het bedrijf omgaat met minder succesvolle of actieve projecten. Hoewel Street View recent nog 15 jaar bestond, is het succes van de dienst vooral te proeven in de Maps-app. Zo heeft de app minder dan 10 procent van het aantal downloads van Maps en draagt de Street View-app nog een oud icoontje, dat niet in lijn ligt met Googles huidige huisstijl.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business