Nieuws

PlayStation VR2 komt begin 2023 uit

playstation vr2 virtual reality vr set headset
Na lang wachten, weten we nu eindelijk wanneer we de PlayStation VR2-headset kunnen verwachten. Het stevig prijskaartje is ook bekendgemaakt.

Het design van de PlayStation VR2, dat begin dit jaar werd onthuld nadat de headset in 2021 al was aangekondigd, wordt nu eindelijk realiteit. De VR2 wordt gelanceerd op 22 februari 2023. Het is al mogelijk om je aan te melden voor het reserveren van een VR2 te reserveren in Nederland en België, weliswaar exclusief via PlayStations online winkelplatform. De reservaties starten op 15 november en de levering wordt verwacht doorheen de week van release. Het laadstation voor de nieuwe Sense-controllers zal tegelijk uitkomen. PlayStation verwacht alvast meer dan twintig titels beschikbaar te hebben bij de release, waarvan vandaag ineens elf werden aangekondigd.

Veel verbeteringen, maar stevig prijskaartje

De eerste PlayStation VR verscheen in 2016, toen voor de PS4. De VR2 heeft daartegenover wel enkele significante upgrades. Zo is de resolutie verhoogd naar 2000 op 2040 pixels per display, tegenover 1920 op 1080 bij de voorganger. Het beeld krijg je in 4K te zien met HDR erbij. Het gezichtsveld gaat van 100 naar 110 graden.

Er zijn nog wat nieuwigheden aan de PlayStation VR2. Zo geeft de headset subtiele vibraties op specifieke momenten tijdens het gamen, bijvoorbeeld wanneer je een voertuig bestuurt en gas geeft. De nieuwe VR2 Sense-controllers geven een gelijkaardige feedback. Ook zijn er camera’s die enerzijds je oogbewegingen volgen en anderzijds je bewegingen in het spel spiegelen zonder een externe camera nodig te hebben. 3D-audio zou bij moeten dragen aan de indompeling tijdens een game.

Aan al die verbeteringen en nieuwe capaciteiten hangt wel een stevig prijskaartje vast. De PlayStation VR2 met de nieuwe controllers zal 599,99 euro kosten. Het laadstation voor de controllers zal nog eens 49,99 euro kosten, hoewel ze ook evengoed opgeladen kunnen worden via de PS5 zelf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business