Nieuws

PS5 Slim zou in 2023 uit kunnen komen

ps5 slim playstation 5 redesign nieuwe console nieuw ontwerp
Volgens een lek zou de PS5 Slim in 2023 al op de markt kunnen komen. De benaming zal echter niet "Slim" zijn, maar iets anders.

De informatie kwam uit een bron bij The Leak. De PS5 Slim zou volgens de bron al niet “slim” worden genoemd door Sony, ondanks het feit dat de opvolger van de originele PlayStation-uitvoeringen zowat altijd “slim” als benaming krijgt. Eerder dit jaar bracht Sony al wel een herziening uit van de originele PlayStation 5, onaangekondigd weliswaar. Kort daarvoor gingen de prijzen ook nog eens de lucht in. Opmerkelijk is ook dat de huidige PS5 nog steeds niet zomaar in huis gehaald kan worden.

Mogelijk kleiner

Volgens de bron bij The Leak zou de PS5 Slim – een werktitel dan maar – een nieuwe look krijgen. Van dat nieuwe ontwerp zijn er evenwel nog geen beelden. Een onderdeel ervan zou wel zijn dat de console geen standaard nodig meer heeft als je ‘m op de zijkant neerlegt. Dat kan betekenen dat de decoratieve witte platen van de PS5 verwijderd of aangepast kunnen worden. Bijgevolg zou de nieuwste PS5 kleiner kunnen zijn.

De bron stelt ook dat het formaat zal krimpen door een “die shrink”-techniek. Daarmee kunnen bepaalde onderdelen in de console verkleind worden. Bij de herziening van de PS5 werd de console al licht ingekrompen, maar niet genoeg om de behuizing ervan te veranderen. Dat zou dus nu wel het geval zijn.

Lichter en koeler

Diezelfde herziene versie van de PS5 verbruikte al minder stroom, maar dat zou bij de PS5 Slim nog meer het geval zijn. Daarmee zou de PS5 sowieso koeler blijven tijdens het gebruik ervan. Die verbeteringen zouden ook te danken zijn aan de eerder vernoemde “die shrink”-techniek.

De bron geeft ten slotte nog een vage tijdlijn mee. De productie van de nieuwe PS5 zou in het tweede kwartaal van 2023 starten, waarna de release in het derde kwartaal volgt. Maar die data zijn nog onzeker en onderhevig aan nieuwe info in de toekomst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business