Nieuws

YouTube Shorts bingen kan nu ook vanaf je tv

Voor YouTube Shorts kan je voortaan terecht op je televisie. De uitrol gaat de komende weken van start, waarbij televisies uit 2019 of nieuwer de update krijgen.

YouTube Shorts zijn net als TikTok-video’s en Instagram Reels gefocust op mobiele gebruikers. Voor Reels, Shorts en TikTok-video’s geldt dat je deze ook vanaf je computer kan bekijken. YouTube gaat een stapje verder en introduceert de verticale Shorts nu ook op smart tv’s. Het platform zegt de voorbije tijd “ongelooflijk veel aandacht en zorg besteed (te hebben) aan het naar het grote scherm brengen van deze verticale, mobile-first ervaring”.

Ideale YouTube Short-weergave op tv

Om een ideale ervaring te bieden aan kijkers onderzocht YouTube nauwgezet gebruikersvoorkeuren voor de weergave van Shorts op tv. Dit begon bij het weergeven van YouTube Shorts in de reguliere videospeler. Er werd ook getest met een variant waarbij drie Shorts tegelijk in beeld waren, waarbij de middelste video werd afgespeeld. Het populairste ontwerp bleek uiteindelijk de variatie met één video in beeld, waarbij informatie over de Short aan de rechterzijkant wordt weergegeven. Wat het ontwerp uniek maakt is de immersie; er is geen afleiding van andere, overbodige content.

Uitrol voor televisies vanaf 2019

Gezien het ontwerp in gebruikerstesten als winnaar uit de bus kwam, wordt deze ook uitgerold op smart tv’s. YouTube zegt dat Shorts beschikbaar komen op televisies van 2019 en nieuwer. Wat de techgigant ervan weerhoudt om de korte video’s en nieuwe videospeler naar oudere televisies te brengen, is onbekend. De update komt verder beschikbaar op de nieuwere gameconsoles; bezit je een PlayStation 5 of Xbox One S of X, dan ben je waarschijnlijk verzekerd van een update. Wat betreft oudere consoles bestaat er nog geen duidelijkheid.

Van zodra de update beschikbaar is, kun je Shorts beginnen bingen op je televisie. Shorts hebben – op dit moment – een lengte van maximaal 60 seconden. Via de Shorts-pagina in de YouTube-app kun je door de verschillende categorieën van Shorts scrollen, zoals Trending. Zodra je Short-video’s begint te bingen kun je deze ook direct liken of disliken met de knoppen aan de rechterzijde. Je kan ook een reactie achterlaten of reacties van andere gebruikers lezen in de YouTube-app voor televisies.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business