Nieuws

MyID.be maakt einde aan ItsMe-monopolie

MyID.be maakt een einde aan het ItsMe-monoplie
© MyID.be
Sinds 9 november is er voor Belgen een extra mogelijkheid om online hun identiteit te bewijzen. MyID.be, een nieuwe authenticatietool, moet het monopolie van ItsMe gaan doorbreken.

Sinds 2017 kunnen Belgen gebruik maken van ItsMe, een identificatie-app die vooral gebruikt wordt om in te loggen bij overheidsdiensten. De app werd in 2018 erkend door de Belgische overheid, al problematiseerde die snel het monopolie van de app. In België was ItsMe namelijk de enige mogelijkheid om jezelf online te identificeren. Links en rechts werden plannen gesmeed om met een authenticatie-app te komen. Met MyID.be komt daar nu verandering in.

De app werd ontwikkeld door het Belgische U2U Consult, dat bekend staat als een expert in authenticatie- en toegangsbeheer. Nadat je een identiteitskaart aan de app hebt gekoppeld, is het mogelijk om jezelf aan te melden bij overheidsdiensten en andere beveiligde toepassingen. Daarvoor hoef je dan alleen een QR-code te scannen.

MyID.be gebruiken

De app is rechtstreeks te downloaden uit de Google Play Store en Apple App Store. Als de app eenmaal geïnstalleerd is, kun je hem activeren via MyID.be. Op de website zal je gevraagd worden om een kaartlezer boven te halen en je eID uit te lezen. Daarna verschijnt er een QR-code op het scherm. Als je die scant, wordt jouw eID aan de app gekoppeld. Je hoeft dan alleen nog een pincode in te geven en je kan de app beginnen gebruiken. Om daarna bij openbare diensten in te loggen, hoef je via de MyID.be-app alleen een QR-code te scannen en je pincode in te geven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business