Hardware, Nieuws

Apple komt tegen eind 2023 met XR-headset op de markt

Zo zou de nieuwe Apple XR-headset eruit gaan zien
© Ian Zelbo
Volgens geruchten werkt Apple aan een headset die VR en AR met elkaar combineert. In maart 2023 zou de productie van start gaan.

Dat ze bij Apple al een hele tijd met ‘augmented reality’ (AR) bezig zijn is geen geheim. AR houdt in dat er virtuele elementen over de daadwerkelijke realiteit geschoven worden. Op die manier kan je dus zaken zien die er eigenlijk niet zijn. Zo kan je interieurs bekijken nog voor je huis is ingericht of museumstukken in je woonkamer doen verschijnen. Volgens Apple is hun App Store het grootste platform voor AR-applicaties ter wereld.

Nu wil Apple nog verder gaan en ook virtuele realiteiten (VR) gaan aanbieden. In het verleden verschenen er al dikwijls berichten die aankondigden dat Apple de stap naar VR zou maken. Dat wordt nu bevestigd door Digitimes. Zij vernamen dat zo goed als alles gereed is voor de productie van Apple’s nieuwste product: een XR-headset. XR staat voor ‘extended reality’ en doelt op het feit dat de headset voor zowel AR als VR gemaakt is.

XR-headset vanaf maart in productie

Volgens de gegevens die we nu hebben, heeft Apple eindelijk een producent aangewezen voor de nieuwe hardware. De assemblage is in handen van Pegatron, waar ze in maart 2023 zouden beginnen met de massaproductie van de headset. Het volume daarvan zou wel lager uitvallen dan eerst gedacht: de productieverwachting ligt rond de 700.000 tot 800.000 stuks. Heel wat lager dan de 2,5 miljoen stuks waarvan in eerdere schattingen sprake was.

Vermoedelijk wordt het product onthuld na de eerste productiemaand. Al lijkt het sterk dat de gemiddelde consument zich daarna een XR-headset zal kunnen aanschaffen. Gezien het lage productievolume zullen er niet erg veel headsets op de markt verschijnen. Naar alle verwachtingen zal het prijskaartje ook zodanig hoog liggen dat de headset vooral in commerciële omgevingen gebruikt zal worden. De kans is dus groot dat particulieren deze headset aanvankelijk zullen moeten laten passeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business