Nieuws

Coronalert-app stopt met werken en verdwijnt uit app-stores

coronalert stopt met werken
Coronalert, de app die ons twee jaar lang op de hoogte hield van potentiële coronabesmettingen, is niet meer.

Coronalert werd tijdens de coronacrisis naar voren geschoven als een manier om risicocontacten van iemand met een coronabesmetting te verwittigen. De app werd door zo’n 4 miljoen Belgen geïnstalleerd.

Deze gebruikers zullen binnenkort een melding krijgen dat ze de app kunnen verwijderen. Dankzij het aangepaste testbeleid en het verminderde aantal coronabesmettingen, is het niet zinvol meer om de app te blijven gebruiken. De app wordt ook verwijderd uit de Google Play Store en de Apple App Store.

Mensen die de app willen blijven gebruiken, zijn eraan voor de moeite. Elke maand kostte de Coronalert-app zo’n 50.000 euro aan overheidsgeld om te blijven werken. De back-end van Coronalert stopt dus ook met werken, waardoor de app zijn functies verliest.

In het geval dat de pandemie plotseling terug aan kracht zou winnen, heeft de overheid altijd nog de mogelijkheid om de app terug beschikbaar te stellen. Weliswaar gaat daar een opstartkost mee gepaard die ook ongeveer 50.000 euro bedraagt. Zo lang het niet nodig geacht wordt, zal de app dan ook niet terug geactiveerd worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business