Nieuws

Disney Plus groeit onverwacht hard en zit Netflix op de hielen 

Disney Plus
Disney Plus is erin geslaagd zijn klantenbestand het afgelopen kwartaal te doen groeien met 12,1 miljoen abonnees. De streamingdienst nadert op Netflix.

Het zou straks dus zomaar kunnen dat Disney Plus Netflix zal inhalen als de allergrootste streamingdienst. Door de groei is Disney Plus erin geslaagd om zijn totale aantal abonnees op te vijzelen tot 164,2 miljoen accounts wereldwijd. 

De sterke groei komt toch wel een beetje als een verrassing, zelfs bij analisten die het wereldje door en door kennen. Hoewel Disney Plus zo wat nadert op het grote Netflix, is ook die laatste aan een kleine opmars bezig. In hun geval steeg het aantal betalende streamers met 2,4 miljoen, tot 223 miljoen betalende klanten. 

Disney Plus niet winstgevend 

Het zal je dan ook vreemd in de oren klinken als je weet dat Disney Plus nog altijd niet winstgevend is. Zo werd er het voorbije kwartaal een verlies geboekt van maar liefst 1,5 miljard dollar (1,49 miljard euro). Daarmee is het verlies twee keer zo groot als een jaar geleden. De investeringen in grote producties zouden tegen 2024 wel hun vruchten moeten afwerpen. Topman Bob Chapek wil dat Disney Plus tegen dan wel winstgevend is. 

Dat is meteen een van de redenen waarom de abonnementsprijzen van Disney Plus hoger zullen komen te liggen. Netflix kwam onlangs als eerste met het plan om goedkopere toegang (met advertenties) aan te bieden. Ook Disney zou die piste nu serieus aan het bekijken zijn. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business