Nieuws

Disney Plus binnenkort duurder of met reclame

Disney+ wordt duurder en zal reclame beginnen tonen.
Disney introduceert een nieuw abonnementsplan voor Disney Plus en zal binnenkort reclame beginnen tonen.

Na Netflix en Apple TV+ maakt ook Disney Plus bekend dat advertenties zal tonen en dat het duurder zal worden om je favoriete films en series te streamen. Eerder al maakte Disney bekend dat het reclame zou introduceren voor bepaalde abonnees – al werd toen gedacht dat de streamingsservice daardoor goedkoper zou worden.

Nu blijkt dat Disney Plus niet goedkoper zal worden. In Amerika kost het goedkoopste abonnement momenteel 7,99 dollar per maand of 79,99 dollar per jaar. In Europa ligt de prijs met 8,99 euro per maand of 89,90 per jaar op ongeveer hetzelfde niveau. Op deze prijs zullen kijkers niet kunnen besparen. Volgens het meest recente nieuws zijn het deze abonnementen waarlangs via binnenkort reclame te zien valt. Tegelijkertijd komt Disney op de proppen met een advertentievrij plan van 11 dollar per maand.

Op zoek naar korting op Disney Plus? Bekijk hier ons overzicht met Disney Plus aanbiedingen.

Bijbetalen of niet?

Gebruikers die maandelijks 8,99 euro neerleggen voor de service kunnen gewoon hetzelfde bedrag blijven betalen, al zullen zij op een bepaald moment dan wel reclame beginnen zien. Voor Amerikaanse accounts wordt de verandering al op 8 december doorgevoerd. Wanneer de prijsverhoging ook in Europa voelbaar is, blijft voorlopig een raadsel.

Mensen die liever geen reclame te zien krijgen, kunnen nog snel een jaarabonnement nemen. Disney zou namelijk pas reclame beginnen tonen na het hernieuwen van een abonnement – en niet plots, in het midden van de maand. Iedereen die niet wil bijbetalen voor een reclamevrije ervaring kan gerust slapen: volgens Disney zou het om zo’n vier minuten reclame gaan per uur dat je streamt. Reclames voor alcoholmerken en goksites zullen bovendien niet te zien zijn op Disney Plus. Het platform blijft dus toegankelijk voor alle kijkers van jong tot oud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business