Nieuws

Netflix wil sportwedstrijden gaan streamen

Netflix wil sport gaan streamen
© iStock
Volgens de meest recente berichten zou Netflix willen gaan diversifiëren. Eerder breidden ze hun bibliotheek vol series en films al uit met videogames. Binnenkort komen daar misschien ook sportwedstrijden bij.

Volgens de Wall Street Journal zit Netflix momenteel verwikkeld in een biedingsstrijd rond de rechten op sportwedstrijden. De streaminggigant probeerde eerder al de rechten voor het ATP-tennisseizoen in Europa binnen te halen, maar ving uiteindelijk bot. Ook zou Netflix plannen gehad hebben om te investeren Engelse rechten voor het vrouwentennis en het wielrennen.

Het bieden op sportrechten mond elke keer uit op een strijd tussen verschillende tv-zenders. Nu komt Netflix daar dus ook bij. Doordat de licenties zo gegeerd zijn – en omdat sport heel wat kijkers lokt – zijn die licenties enorm duur. Bij de streamingsite willen ze echter hun broek niet scheuren aan de peperdure rechten, wat ervoor zorgt dat het bedrijf voornamelijk naar de kleinere sportliga’s gaat kijken. Vorig jaar bereikte Netflix bijvoorbeeld net geen deal met de World Surf League (WSL). De streamingsservice gelooft dat het met zijn grote bereik zelfs de meest onbekende sporten een publiek kan geven en ze zo doen groeien.

Formule 1

In ieder geval mag het allemaal ‘niet te veel’ kosten. Vermoedelijk is dat ook de reden dat de deal met de WSL vorig jaar afknapte. Een andere sport waar Netflix dit jaar geïnteresseerd in bleek te zijn, is Formule 1. Met hun documentaireserie ‘Formula 1: Drive to Survive’ gaf Netflix de sport namelijk een serieuze duw in de rug: de kijkcijfers voor Formule 1 in de V.S. liggen hoger dan ooit. Uiteindelijk had de Walt Disney Company meer geld over voor die rechten, waardoor Formule 1 in Amerika nog steeds op ESPN gezien kan worden.

Voorlopig zal het voor sport op Netflix nog wel even bij documentaires blijven. Het voetbal en Formule 1 zullen wellicht niet snel naar de streamingssite komen, maar de kans bestaat dus wel dat er kleinere sporten naar de service komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business