Nieuws

Microsoft trekt stekker uit Windows 10 21H1

Windows 10 update
Microsoft maakte bekend dat het de ondersteuning voor Windows 10 21H1 stopzet. Wat wil dit precies zeggen en heeft mijn computer een update nodig?

In een blogpost kondigt Microsoft het einde van de ondersteuning aan. Concreet gaat om de 21H1-versie van Windows 10 die in mei van vorig jaar uitkwam. Op 13 december krijgen gebruikers van deze Windows-versie nog een allerlaatste update. Daarna zullen er geen veiligheidsupdates meer verschijnen voor Windows 10 21H1, ongeacht of je een Home-, Pro-, Education- of Enterpriselicentie hebt.

Update naar Windows 10 22H2

Controleren welke versie van het besuringssysteem op jouw computer draait, kan je doen via de instellingen. Open daarvoor eerst het startmenu en klik op ‘instellingen’. Daarna klik je op ‘systeem’ en op ‘info’. In het venster dat dan verschijnt kan je de editie en het versienummer van jouw Windows-installatie controleren.

Als er naast het versienummer ‘21H1’ verschijnt, is het hoog tijd om te upgraden. Daarvoor hoef je echter geen Windows 11 te installeren als je dat niet wilt. Er bestaat immers ook een Windows 10 21H2-versie die in november ’21 uitkwam en een 22H2-versie die van dit jaar is. Deze nieuwere versies kan je installeren via de instellingen. Vanuit de instellingen klik je op ‘Bijwerken en beveiliging’ en daarna op ‘Windows Update’. Door te klikken op ‘controleren op updates’ zal Windows gaan kijken of er nieuwere versies beschikbaar zijn.

Lukt het maar niet om te upgraden? Download dan de Windows 10 Update-assistent rechtstreeks van de Microsoft-website. Die zal je helpen om je Windows 10-installatie te actualiseren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business