Nieuws

Misbruiken vrienden je Netflix-account? Je kan ze nu uitloggen

Netflix
© DCL "650"/Unsplash
Netflix laat je voortaan apparaten afzonderlijk van elkaar uitloggen. Dit kan via de Android-, iOS- en webapplicatie van Netflix.

Netflix introduceert de optie onder Toegang en apparaten beheren en laat je hiermee apparaten los van elkaar uitloggen. Het was altijd al mogelijk om Netflix-accounts op andere apparaten uit te loggen, maar dat kon enkel op alle ingelogde apparaten tegelijk. Na de update kun je gericht uitloggen, bijvoorbeeld bij een vriend die je Netflix-account misbruikt.

Apparaten loskoppelen

Het overzicht voor Toegang en apparaten toont voortaan alle apparaten die op je account ingelogd zijn. Bovendien toont het overzicht welke apparaten zijn ingelogd, welke content gekeken wordt en welke gebruiker het laatst op dat apparaat actief was. Zo zie je in één overzicht wie je account heeft gebruikt. Bovendien kun je gemakkelijk spotten welke apparaten inactief zijn en deze uitloggen. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld met je Netflix-account inlogde op een smart tv op vakantie, maar vergat uit te loggen.

Netflix stelt dat de functie ook buitengewoon goed van pas komt voor degenen die bij vrienden thuis langsgaan rond de feestdagen. Vergeet je na het feest uit te loggen dan hoef je na thuiskomst enkel nog het apparaat van je vriend of vriendin af te melden. Dat is een pak gebruiksvriendelijker dan het voorheen was, toen je daarvoor nog op alle apparaten opnieuw moest inloggen.

We zien de komst van deze functie ook als een nadering van het einde van het accountdelen. Gezien je vanaf 2023 zal moeten betalen voor personen die je account elders gebruiken, is het gewenst dat je gebruikers handmatig kan uitloggen. Hiermee voorkom je dat vrienden, familie en kennissen op je abonnement blijven meeliften.

Zo log je Netflix-apparaten uit

Weet jij welke apparaten actief zijn op jouw Netflix-account? Hieronder weergeven we de stappen om vanuit de Android en iOS-app van Netflix apparaten – en potentiële account-misbruikers – uit te loggen.

  1. Open de Netflix-app op Android of iOS
  2. Kies een profiel en klik rechtsboven op je profielicoontje
  3. Navigeer vervolgens naar Account en Toegang en apparaten beheren
  4. Klik op Uitloggen bij apparaten die je van je account wenst te ontkoppelen
Netflix gebruikers uitloggen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business