Nieuws

HP gaat minstens 4.000 werknemers ontslaan

HP
HP is van plan om in de volgende drie jaar 4.000 tot 6.000 werknemers te ontslaan. De pc-bouwer moet noodgedwongen herstructureren.

De beslissing viel na het afsluiten van het derde kwartaal van 2022 en een vergadering over de prognose voor Q4, zo meldt Gizmodo. Het ‘Future Ready Transformation Plan’ moet HP 1,4 miljard dollar helpen besparen tegen het einde van het fiscale jaar 2025. Om dat te realiseren moeten er minstens 4.000 ontslagen vallen. Mogelijk gaat dat richting de 6.000. De afslanking zou dan voor het einde van 2025 uitgevoerd worden. 

HP heeft wereldwijd ongeveer 51.000 mensen in dienst. In het derde kwartaal zakte de omzet met meer dan 11 procent, naar 14,8 miljard dollar. Volgens CEO Enrique Lores komt dat door “macro-economische omstandigheden en de licht dalende vraag naar pc’s en printers van HP. 

HP: “Noodzakelijk voor toekomst”

Nog volgens Lores zal de herstructurering zijn bedrijf toelaten om “onze klanten op termijn beter te bedienen en toegevoegde waarde te creëren. Het laat ons toe de kosten te drukken en te herinvesteren in belangrijke initiatieven om HP voor te bereiden op de toekomst”, liet hij optekenen. 

Opvallend is dat kort na de massaontslagen bij Twitter nog een techreus beslist om te herstructureren. Intussen hebben ze bij Twitter al 11.000 werknemers de laan uit gestuurd, nadat Elon Musk op 27 oktober officiele de nieuwe CEO werd. Het is het grootste massaontslag in de geschiedenis van het socialmediabedrijf. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business